Avui arrenca una nova temporada de la Champions League, la lliga de futbol més esperada d'Europa. Per gaudir dels partits, milers d'aficionats es reuneixen en cases al voltant d'una taula per gaudir d'un àpat senzill mentre miren el futbol. Àpats que acostumen a constar de pizza, congelats i precuinats amb molt de sucre. Opcions poc saludables que s'allunyen molt del que seria recomanable. És per això que avui et portem una alternativa deliciosa i saludable per gaudir dels partits de Champions amb els teus a casa; una recepta de Mireia Porta Oliva, nutricionista del Barça.

Un còctel de nutrients

Gaudir d'un partit de futbol al bar, a casa o fins i tot al camp, se sol relacionar amb menjar entrepans o tapes plenes de greix i acompanyades d'una cervesa. Un àpat que de tant en tant pot estar bé, però del qual convé no abusar. Per això, si t'apassiona el futbol i no et perds ni un partit, has de conèixer aquestes amanides alternatives per mirar la Champions amb un menjar exquisit i saludable. No hi ha una recepta màgica perquè cadascú té uns gustos diferents, però per elaborar l'amanida més bona pel teu paladar amb els ingredients més adequats, primer has de saber què necessites tenir al rebost i a la nevera.

La gràcia d'aquestes amanides és que formen part de la dieta de molts esportistes. I si el que mires a la tele és un partit de futbol, té molt més sentit que gaudeixis d'un àpat en sintonia amb el que mires

Els aliments amb nitrats i amb antioxidants són perfectes per mantenir una bona salut i anar picant del plat mentre mires la televisió. La ruca, l'alfàbrega, els espinacs o la remolatxa són bones opcions amb nitrats. Mentre que els gerds, les mores, el mango, els cítrics o els fruits secs són aliments rics en antioxidants. Per tant, buscar combinacions amb aquests ingredients farà que tinguis una bomba de sabor i de salut al plat.

fc barcelona femení guanya champions / Foto: Miguel Tona / Efe
La Champions és el trofeu més cobdiciat del vell continent. / Foto: Miguel Tona / Efe

El menjar dels esportistes

Aleshores, per què és millor fer-se una amanida amb aquests ingredients i no fer-se simplement un plat de bròquil amb patata? La gràcia d'aquestes amanides és que formen part de la dieta de molts esportistes. I si el que mires a la tele és un partit de futbol, té molt més sentit que gaudeixis d'un àpat en sintonia amb el que mires. Les amanides riques en nitrats i antioxidants són ideals per als àpats prepartit dels futbolistes. Els bols de fruita, amb ingredients com el kiwi o les maduixes, van molt bé pels esmorzars o berenars abans dels partits. I per beure, fulles verdes com els espinacs barrejats amb gel i fruita creen una combinació refrescant i que hidrata de meravella abans de jugar.

Així que a partir d'ara ja no tens excusa per no menjar saludable un dia de partit. Unes receptes que pots aplicar a l'oci futbolístic, però també a la teva rutina d'entrenament.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!