En els últims mesos, una recepta s'ha fet viral en TikTok: l'amanida de cogombre. És una opció fresca, lleugera i molt versàtil que ha captat l'atenció dels amants del menjar saludable i dels creadors de contingut en aquesta plataforma. El que distingeix a aquesta amanida és la seva senzillesa i la forma en el fet que combina sabors frescos, cruixents i lleugerament picants amb un toc àcid. Ideal per a qualsevol estació de l'any, s'ha convertit en un fenomen per la seva rapidesa i sabor. Desglossarem els secrets darrere d'aquesta popular recepta.

L'amanida més popular

La versió clàssica de l'amanida de cogombre viral en TikTok inclou els següents ingredients:

  • Cogombre: El protagonista de la recepta. Es recomana utilitzar cogombres perses o anglesos per la seva pell més suau i menys llavors.
  • Oli de sèsam: Aquest ingredient aporta un sabor torrat que combina de manera excel·lent amb la frescor del cogombre.
  • Vinagre d'arròs: Un toc àcid i lleuger que equilibra els sabors.
  • Salsa de soja: Aporta salinitat i umami a la barreja.
  • All fresc: Picat finament per donar un toc d'intensitat.
  • Sèsam torrat: Afegeix textura i un sabor torrat.
  • Flocs de xili: Per a un toc picant que li dona un extra de sabor.
  • Ceba verda: Proporciona frescor i color.
L'ingredient principal d'aquesta amanida és el cogombre / Foto: Unsplash

El primer que veuràs en els vídeos de TikTok és la manera peculiar de tallar el cogombre. Els creadors solen utilitzar una tècnica a què tallen els cogombres en rodanxes fines, de vegades fent-ho de forma diagonal o en espiral per donar-li una presentació més atractiva. Per donar-li més textura, també es pot colpejar lleugerament el cogombre abans de tallar-lo, la qual cosa ajuda que absorbeixi millor l'adorn. En un bol petit, barreja l'oli de sèsam, vinagre d'arròs, salsa de soja i all picat. Si prefereixes un toc més dolç, pots agregar una culleradeta de sucre o mel a l'adorn. Això ajuda a equilibrar l'acidesa del vinagre i el picant del xili. Col·loca els cogombres tallats en un bol gran. Aboca l'adorn sobre els cogombres i barreja bé. Assegura't que cada rodanxa estigui ben coberta amb la barreja de sabors. Per finalitzar, empolvora sèsam torrat, ceba verda picada i els flocs de xili per donar-li el toc final.

Destaca la forma en què combina sabors frescos, cruixents i lleugerament picants amb un toc àcid

Una de les claus és colpejar el cogombre abans de tallar-lo / Foto: Unsplash

Variacions populars

Encara que la recepta bàsica és deliciosa, molts creadors han afegit el seu toc personal. Algunes de les variacions més populars inclouen afegir alvocat per a una textura més cremosa, incorporar pastanagues ratllades per a un toc cruixent addicional, o fins i tot agregar proteïnes com a pollastre a la graella o tofu marinat per convertir-la en un menjar complet. També hi ha els qui substitueixen l'oli de sèsam per oli d'oliva, o el vinagre d'arròs per suc de llimona o llima, segons la seva preferència.

La clau de l'èxit d'aquesta amanida en TikTok és la seva simplicitat i versatilitat

Per què és tan popular?

La clau de l'èxit d'aquesta amanida en TikTok és la seva simplicitat i versatilitat. Els ingredients són comuns i fàcils de trobar, la preparació pren menys de 10 minuts, i el resultat és una explosió de sabors i textures que en sorprèn qualsevol. A més, és perfecta per acompanyar plats principals o com un dinar lleuger per si sol. L'amanida de cogombre ha conquerit TikTok i ara està guanyant un lloc en les taules de tot el món. Si busques una cosa fresca, fàcil i saborosa, prova-la i afegeix-te a la tendència!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!