D'amanides, n'hi ha tantes com capacitat imaginativa tingui la teva ment. Amanides amb més verdures, fruits secs, formatges, salses i un llarg etcètera que fan que aquest plat sigui divertit per jugar amb una combinació infinita de sabors. Ara bé, idealment hem de menjar l'amanida per dinar i no per sopar, com ens podríem imaginar. I si d'amanides n'hi ha moltes, de coses que es fan virals, també. Ajuntant els dos temes, ara veiem a les xarxes socials l'amanida més viral del moment.
L'amanida més viral del moment
Violet Witchel, coneguda (i autoanomenada) com Dean Bean Salad Girl, és un personatge molt seguit a TikTok que dona molts consells nutricionals. Ella en si mateixa és un fenomen, però gairebé ho és més aquesta amanida densa amb cigrons, fesols, tomàquet sec, moltes verdures, perles de mozzarella, gall dindi i una vinagreta picant a base de llima i mostassa que va reinventant de diverses formes, per exemple, amb ceba morada, o altres elements picants per donar-li un toc més atrevit.
Tot i que pugui dissoldre's en altres variacions, sempre hem de mantenir la seva essència, una cosa que de cap de les maneres podem alterar d'aquesta amanida: fer servir com a base cigrons i fesols en conserva que, això sí, ella insisteix molt a rentar abans de cuinar el seu plat estrella. Com el seu nom indica és una amanida densa en proteïnes i fibra. La mateixa Witchel assegura que pots fer-la un diumenge i menjar-la fins i tot el divendres següent, que es marina a la nevera i agafa millor sabor amb el pas dels dies i de la setmana, però tampoc en excés, i que és bona per a la ment i l'intestí. I insisteix també a afegir verdures de diversos colors per allò de la regla arc de Sant Martí de la qual parlen tant els experts per incloure un major nombre de vitamines i minerals al plat.
Es tracta d'una amanida densa amb cigrons, fesols, tomàquet sec, moltes verdures, perles de mozzarella, gall dindi i una vinagreta picant a base de llima i mostassa
Com a bon element viral de les xarxes socials, alguns dels seus seguidors estan estirant el xiclet (massa, potser) i afirmen haver-la menjat durant tres setmanes seguides al migdia, proclamant, fins i tot, que noten “els seus intestins més nets”. Però és clar, com en tot, la virtut és al punt mitjà, i encara que aquesta amanida pugui ser una bona opció, repetir fins a l'avorriment un mateix plat a la dieta durant gairebé un mes no és la millor alternativa per seguir una alimentació variada i equilibrada.