A qui no li agrada un pastís de formatge perfecte? Però que difícil és aconseguir una textura veritable, suau, delicada, sedosa i no seca... El pastís de formatge s'ha convertit en les postres nacionals. Ho sentim pels que són poc formatgers, perquè poden sentir-se fora d'un moviment devastador. Entre tots els models de pastís de formatge, la que ha aconseguit un èxit més gran ha estat la que es fa al forn i queda, diguem, fluida. Per als que volen iniciar-se en aquestes postres, us compartim la nostra recepta perquè t'atreveixis a provar-la. T'animes?
Entre tots els models de pastís de formatge, la que ha aconseguit un èxit més gran ha estat la que es fa al forn
Ingredients (per a unes 8 racions):
- 200 grams de galetes Maria
- 120 grams de mantega
- 800 grams de nata líquida
- 800 grams de formatge crema
- 250 grams de formatge fresc
- Vuit ous
- 300 grams de sucre
Preparació:
- Triturem les galetes i barregem amb la mantega. Si ens ajudem d'un robot de cuina, el resultat serà perfecte.
- Estenem la barreja en la base d'un motlle apte per a forn.
- A continuació, agafem la resta d'ingredients i barregem bé.
- Aboquem la barreja sobre la base dins del motlle i enfornem amb calor a dalt i a baix durant uns 35 minuts a 180 graus.
- El resultat serà un pastís fluid i sucós que tornarà bojos tots els aficionats.
I ara els nostres consells i trucs perquè el resultat sigui òptim.
- Refreda la base de galetes i mantega durant una hora al frigorífic. Això evitarà que es formin esquerdes en enfornar i el resultat serà encara millor.
- Formatge crema, sí, però formatge fresc, també.
- Un toc d'un altre formatge també pot funcionar. Hi ha xefs que opten per posar petites aportacions de formatge fumat o de formatge blau. Tot depèn de si volem que el pastís tingui un sabor més o menys fort.
- La base de galetes no és indispensable. De fet, hi ha pastissos de formatge mítics com la de La Viña (Sant Sebastià) que no la porten.
- La melmelada te la pots estalviar. Se li pot afegir algun ingredient més una vegada que s'empati. La cobertura de melmelada és més habitual dels pastissos de formatge que s'arrelen al frigorífic i que són totalment diferents.
- Davant del dubte, queda curt... de cocció. Aquests pastissos són més llaminers, rics i especials si no arriben a quallar-se al cent per cent. El resultat són falques que se serveixen gairebé perquè la punta es mengi amb cullera. Això sí que és porno gastronòmic del bo de veritat.