Si desitges experimentar i conèixer una cosa nova en begudes que no és tan coneguda per tots, et suggerim aquesta recepta de te de bombolles amb perles de tapioca. Molt interessant aquesta beguda que no pots perdre't ja que la seva combinació d'ingredients és una cosa única, una gamma de sabors exquisides. A més, quedaràs d'allò més bé (i modern) amb els teus éssers estimats, ja que aquesta és una de les tendències a Instagram.

Aquesta beguda se la coneix també com a bubble tea o com a boba, no és més que una beguda de te dolç aromatitzada que es va crear a Taiwan, específicament a la Casa de Té Chun Shui Tang a Taichung, una beguda preparada per la senyora Lin Hsiu Hui per als anys 80. A ella se li va ocórrer la brillant idea de barrejar la tapioca amb la llet condensada, el te taiwanès negre, crema i gel.

Tee de bombolles / Font: Unsplash

Aquesta beguda se la coneix també com a bubble teia o com a beneita

I si no ets un fan de les perles de tapioca, probablement no saps el que és aquest ingredient. Boba és el nom que se li ha donat a les perles de tapioca que provenen de la planta de la iuca.

Ingredients:

  • 2 tasses de te negre concentrat
  • 3 cullerades de llet condensada
  • 4 cullerades de perles de tapioca en almívar
  • 1 tassa de llet 2% lliure de lactosa
  • 2 tasses de gel picat

Per cuinar les perles de tapioca:

  • 2 tasses de perles de tapioca crues de cocció ràpida
  • 3 tasses d'aigua
  • 1 tassa de sucre turbinat o sucre sense refinar

Temps de preparació:

30 minuts. Et donarà per a dos vasos aproximadament. Necessitaràs tasses i culleres de mesurar així com canyetes amples especials per beure aquest te de bombolles, i una cassola petita.

Tipus de te de bombolles / Font: Unsplash

Com el preparo?:

  1. Primer cuina les perles de tapioca durant deu minuts amb 2 tasses d'aigua. Quan estiguin tendres retira del foc. La consistència de les perles ha de ser tipus xiclet.
  2. Mentre les perles es cuinen prepara un xarop simple utilitzant 1 tassa d'aigua i 1 tassa de sucre turbinat. Cou al foc durant 15 minuts fins a obtenir una consistència de xarop i afegeix les perles de tapioca cuita a aquesta preparació. Aquest xarop endolcirà les perles a més que evitarà que s'enganxin.
  3. Prepara 2 tasses de te negre concentrat de la teva elecció. Pots utilitzar fins i tot te negre xinès o taiwanès.
  4. Per servir el te de bombolles o perles de tapioca ho faràs en capes, primer afegeix suficient gel al vas, després 2 cullerades de perles de tapioca en almívar, aboca 1 cullerada i mitja de llet condensada, afegeix el te negre i acabar amb la llet freda.
  5. Serveix amb una canyeta gruixuda que pots comprar a les botigues especialitzades en productes asiàtics. Utilitzant la canyeta agita i beu un glop petit del te assegurant-te xarrupar alguna de les perles de tapioca per tenir l'experiència autèntica.