Caragols, cervesa i molta festa. Aquesta és la recepta de l'èxit de l'Aplec del Caragol, la festa gastronòmica popular més important de l'any a Catalunya. Un esdeveniment que arranca aquest vespre a Lleida i que s'allargarà durant tot el cap de setmana. Tres dies durant els quals es menjaran molts caragols, es beuran molts litres de cervesa i es ballarà, cantarà i riurà de valent. Així serà l'Aplec del Caragol més multitudinària de la història.

Aplec del Caragol 2024

L'Aplec continua creixent un any més i enguany arriba a les 119 colles participants. A les 115 de l'any passat s'hi sumen els Recuperats, Fem la Grossa, Tocats de la Bola i Barranc dels Rucs. Els Camps Elisis de Lleida s'ompliran amb 15.000 penyistes, 500 més que l’any passat, i es preveu que durant tot el cap de setmana visitin l'Aplec més de 200.000 visitants.

Un tret de sortida que s'amenitzarà amb música de la xaranga Mai Toquem Bé i que es culminarà amb el primer sopar de germanor de les colles a les respectives carpes

La 43a edició de l'Aplec del Caragol arrancarà avui divendres 24 de maig amb la celebració de Lo Caragolasso, l'acte que inaugura la festa. Els Despenyats seran la Colla d'Honor d'enguany i l'acte, que se celebrarà a la Glorieta dels Camps Elisis, el conduirà el Sr. Postu, o Postureig Lleida. Un tret de sortida que s'amenitzarà amb música de la xaranga Mai Toquem Bé i que es culminarà amb el primer sopar de germanor de les colles a les respectives carpes.

Festa a totes hores

Si ets de Lleida, molt probablement ja saps què és l'Aplec del Caragol. Però si no l'has viscut mai, t'expliquem breument com funciona. Divendres se sopa i a la nit es fa festa. Dissabte al matí s'esmorza, es dina, se sopa i es torna a fer festa. Diumenge al matí, sense haver dormit ni un minut, els collistes desfilen pels carrers de Lleida lluint els seus colors i aguantant-se drets amb les últimes forces que els queden. I entre festa i festa, es mengen caragols, molts caragols. Concretament quatre tones de caragols.

Dit així pot semblar poc, però tenint en compte el que pesa un caragol, a l'Aplec es consumeixen aproximadament mig milió de caragols

Dit així pot semblar poc, però tenint en compte el que pesa un caragol, a l'Aplec es consumeixen aproximadament mig milió de caragols. I això sense tenir en compte la carn a la brasa i les desenes i desenes de cassoles, paelles i altres àpats que preparen les colles. Un autèntic festival del bon menjar amb la millor companyia que dura tres dies i que no deixa ningú indiferent. Estigues atent a La Gourmeteria d'ElNacional.cat perquè t'explicarem al detall com es viu l'Aplec del Caragol des de dins.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!