El salmó és àmpliament reconegut com un dels peixos més recomanats per a la cura del cor, gràcies als seus nombrosos beneficis per a la salut cardiovascular. Aquest peix, en especial el salmó salvatge, és una font rica en àcids grassos omega-3, que exerceixen un paper crucial en la protecció del sistema circulatori i la reducció del risc de malalties del cor.

El peix bàsic per cuidar el cor

Un dels principals beneficis del salmó és el seu alt contingut en els àcids grassos omega-3, particularment l'àcid eicosapentaenoic (EPA) i l'àcid docosahexaenoic (DHA). Aquests nutrients són essencials per mantenir un cor sa, ja que tenen propietats antiinflamatòries i contribueixen a reduir la inflamació a les artèries. En reduir la inflamació, els omega-3 poden prevenir l'acumulació de placa a les parets arterials, el que al seu torn disminueix el risc d'ateroesclerosi, una de les principals causes de malalties cardiovasculars.

sheri silver nmJRb8MPCLQ unsplash
Plat de salmó / Foto: Unsplash

A més, el salmó és conegut per ajudar a reduir els nivells de triglicèrids, un tipus de greix present a la sang que, quan es troba en nivells elevats, augmenta el risc de desenvolupar malalties cardíaques. Els estudis han demostrat que el consum regular de peix gras com el salmó pot disminuir significativament els triglicèrids, millorant així el perfil lipídic de les persones i afavorint la salut del cor.

Un dels principals beneficis del salmó és el seu alt contingut en els àcids grassos omega-3

Un altre aspecte beneficiós del salmó és la seva capacitat per regular la pressió arterial. Els omega-3 presents en aquest peix poden relaxar els vasos sanguinis, facilitant el flux sanguini i reduint la pressió arterial alta, un factor de risc clau per a infarts i accidents cerebrovasculars. A més, aquests àcids grassos promouen la producció d'òxid nítric, una substància que ajuda a dilatar els vasos sanguinis, millorant així la circulació i disminuint la pressió arterial.

eiliv aceron w0JzqJZYX E unsplash
Combinacions amb salmó / Foto: Unsplash

El salmó també és una excel·lent font de proteïnes magres i està ple d'antioxidants com el seleni i l'astaxantina, que protegeixen les cèl·lules del mal oxidatiu. Aquests antioxidants ajuden a combatre l'estrès oxidatiu, que és un factor que contribueix a l'envelliment cel·lular i al desenvolupament de malalties cròniques, incloent-hi les cardiovasculars. El fet que el salmó salvatge contingui nivells més baixos de contaminants en comparació amb el salmó de viver el converteix en una opció més saludable. Com veus, el consum regular de salmó, especialment el salvatge, és una de les millors maneres de millorar la salut cardiovascular, gràcies als seus poderosos nutrients que promouen la salut del cor, redueixen la inflamació i protegeixen les artèries.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!