Estiu o hivern. Matí o vespre. És igual l'hora; és igual el fred o la calor. Quan ets en un aeroport, l'estrès i el caos són els acompanyants d'un trident que completa els nervis. I és que viatjar pot ser una experiència emocionant, però els minuts abans d'embarcar-se en una nova aventura estan carregats d'estrès. Des de les llargues files als controls de seguretat fins a la incertesa de si el teu vol sortirà a temps, hi ha innombrables factors que poden augmentar l'ansietat dels viatgers. A més, la pressió d'arribar a temps, manejar l'equipatge i adaptar-se als canvis d'última hora pot fer que fins i tot els viatgers més experimentats se sentin aclaparats.

En aquest context, una bona oferta gastronòmica a l'interior de l'aeroport esdevé més que un luxe: és una necessitat per a la calma i el benestar del viatger. La gastronomia no només ofereix una pausa benvinguda enmig de l'enrenou, sinó que també té el poder de transformar l'experiència de viatge. I, a més a més, dues maneres diferents de veure-ho: l'últim adeu a la cuina catalana o la benvinguda a la gastronomia del país forà i la primera mostra de coneixement del nou territori.

L'aeroport gastronòmic únic al món

És una mena de llegenda que sobrevola els caps de tothom i és la idea que el menjar als aeroports és dolent i just. Ara bé, és així a tot arreu? A Barcelona, per exemple, hi ha el cas del restaurant Alas Hermanos Torres. Altrament, a Múnic hi ha l'únic aeroport del món que engloba una fàbrica de cervesa i un restaurant Michelin a l'interior.

L'equip del restaurant Michelin a l'aeroport Múnic / Foto: Cedida
L'equip del restaurant Michelin a l'aeroport de Múnic / Foto: Cedida

Un bratwurst daurat a la graella, ametlles dolces recobertes de sucre que s'acaramel·len en un bullidor de coure. Prendre una autèntica tassa de glúhwein o vi calent, mirant a través de les encantadores cabanes de fusta esquitxades per la plaça, mentre decideixes si fas cua per aconseguir una darrera botifarra. L'escena és com moltes altres que es desenvolupen a ciutats d'arreu d'Alemanya durant les vacances, amb una excepció notable: acabes de passar per la duana, has agafat la maleta i surts d'una terminal de l'aeroport. També anomenat Franz Josef Strauss, concentra uns plats de menjar i begudes bastant seriosos durant tot l'any. Per començar, té la seva pròpia cerveseria al lloc, Airbräu, les cerveses de temporada i de blat de la qual s'aboquen juntament amb els plats tradicionals bavaresos al seu pub de cervesa de 400 places al centre de l'aeroport.

Mountain Hub Gourmet és el restaurant / Foto: Cedida
Mountain Hub Gourmet és el restaurant / Foto: Cedida

És l'únic del món amb un restaurant amb estrella Michelin, dins de l'hotel Hilton al costat de la terminal 2. És un bon argument per quedar-se a l'aeroport durant la nit i sopar al Mountain Hub Gourmet abans d'un vol d'hora. El restaurant ofereix un menú degustació de quatre o sis plats que es basa en productes de la regió: truita de Penzing; vedella de Bärnau. Mentre reposes al costat del foc i sopes en plats elegants combinats amb vins alemanys, incloses algunes opcions estel·lars, de l'impressionant celler del restaurant, és fàcil oblidar que ets en un aeroport.

Un dels plats estrellats a l'aeroport / Foto: Cedida
Un dels plats estrellats a l'aeroport / Foto: Cedida

Per descomptat, hi ha l'obligatorietat de les cadenes internacionals de menjar ràpid, però també hi pots trobar cerveseries locals àmpliament representades, com Hofbrau, Erdinger i Paulaner, així com un lloc avançat de delicatessen gurmet Dallmyer. La nau mare de Múnic és una de les xarcuteries més grans d'Europa i la ubicació de l'aeroport té una pastisseria, una cafeteria i un bistrot. Ja tens detí per a aquestes vacances d'estiu?

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!