Estiu o hivern. Matí o vespre. És igual l'hora; és igual el fred o la calor. Quan ets en un aeroport, l'estrès i el caos són els acompanyants d'un trident que completa els nervis. I és que viatjar pot ser una experiència emocionant, però els minuts abans d'embarcar-se en una nova aventura estan carregats d'estrès. Des de les llargues files als controls de seguretat fins a la incertesa de si el teu vol sortirà a temps, hi ha innombrables factors que poden augmentar l'ansietat dels viatgers. A més, la pressió d'arribar a temps, manejar l'equipatge i adaptar-se als canvis d'última hora pot fer que fins i tot els viatgers més experimentats se sentin aclaparats.
En aquest context, una bona oferta gastronòmica a l'interior de l'aeroport esdevé més que un luxe: és una necessitat per a la calma i el benestar del viatger. La gastronomia no només ofereix una pausa benvinguda enmig de l'enrenou, sinó que també té el poder de transformar l'experiència de viatge. I, a més a més, dues maneres diferents de veure-ho: l'últim adeu a la cuina catalana o la benvinguda a la gastronomia del país forà i la primera mostra de coneixement del nou territori.
L'aeroport gastronòmic únic al món
És una mena de llegenda que sobrevola els caps de tothom i és la idea que el menjar als aeroports és dolent i just. Ara bé, és així a tot arreu? A Barcelona, per exemple, hi ha el cas del restaurant Alas Hermanos Torres. Altrament, a Múnic hi ha l'únic aeroport del món que engloba una fàbrica de cervesa i un restaurant Michelin a l'interior.
Un bratwurst daurat a la graella, ametlles dolces recobertes de sucre que s'acaramel·len en un bullidor de coure. Prendre una autèntica tassa de glúhwein o vi calent, mirant a través de les encantadores cabanes de fusta esquitxades per la plaça, mentre decideixes si fas cua per aconseguir una darrera botifarra. L'escena és com moltes altres que es desenvolupen a ciutats d'arreu d'Alemanya durant les vacances, amb una excepció notable: acabes de passar per la duana, has agafat la maleta i surts d'una terminal de l'aeroport. També anomenat Franz Josef Strauss, concentra uns plats de menjar i begudes bastant seriosos durant tot l'any. Per començar, té la seva pròpia cerveseria al lloc, Airbräu, les cerveses de temporada i de blat de la qual s'aboquen juntament amb els plats tradicionals bavaresos al seu pub de cervesa de 400 places al centre de l'aeroport.
És l'únic del món amb un restaurant amb estrella Michelin, dins de l'hotel Hilton al costat de la terminal 2. És un bon argument per quedar-se a l'aeroport durant la nit i sopar al Mountain Hub Gourmet abans d'un vol d'hora. El restaurant ofereix un menú degustació de quatre o sis plats que es basa en productes de la regió: truita de Penzing; vedella de Bärnau. Mentre reposes al costat del foc i sopes en plats elegants combinats amb vins alemanys, incloses algunes opcions estel·lars, de l'impressionant celler del restaurant, és fàcil oblidar que ets en un aeroport.
Per descomptat, hi ha l'obligatorietat de les cadenes internacionals de menjar ràpid, però també hi pots trobar cerveseries locals àmpliament representades, com Hofbrau, Erdinger i Paulaner, així com un lloc avançat de delicatessen gurmet Dallmyer. La nau mare de Múnic és una de les xarcuteries més grans d'Europa i la ubicació de l'aeroport té una pastisseria, una cafeteria i un bistrot. Ja tens detí per a aquestes vacances d'estiu?