El cuiner Ramón Rodríguez, del restaurant O Cabo de la Corunya, ha aconseguit el títol de millor truita de patata d'Espanya al XVII Campionat nacional-Trofeu Tescoma, celebrat a la fira Alacant Gastronòmica. Aquest esdeveniment culinari, celebrat al recinte firal de Fira Alacant, a Elx, ha coronat l'O Cabo en aquesta especialitat en una final amb gairebé una vintena d'aspirants de set comunitats autònomes.  Rodríguez relleva el restaurant Cañadío, a Cantàbria, que va obtenir aquest títol el 2023, i Alberto García Ponte, de Mesón O Pote (Betanzos), i Carlos Olabuenaga, de Tizona (Logronyo), que el van compartir fa dos anys.

El xef de la Corunya s'embutxaca amb aquest guardó 3.000 euros, mentre que el segon premi ha recaigut aquest diumenge a Alejandro Oliveira de La Falda (Madrid), que guanya 2.000 euros, i el tercer ho ha aconseguit Samu Curbeira, de Café Ankha d'El Ferrol, amb 1.000 €. El gallec Rodríguez ha elaborat “una truita molt senzilla, que no té res d'especial, que agrada a tothom” i ha assenyalat que “el més difícil ha estat la competència i el gran nivell de tots els participants”. L'equip, que ha liderat el cuiner d'O Cabo, espera i confia que el públic i els clients valori aquest premi, que “suposa un gran reconeixement a tots els anys de treball que portem acumulats en aquest món de la gastronomia”.

El president del jurat, Rafael García Santos, ha assegurat que hi ha hagut un "alt nivell" i que un gran nombre de truites ha superat la puntuació de 8, "la qual cosa demostra la dificultat de determinar el campió d'aquesta edició”. El jurat encarregat d'avaluar les truites ha estat format per personalitats del món culinari en la qual s'inclouen periodistes de tot l'Estat i personalitats del sector gastronòmic com l'alacantí Kiko Moya (L'Escaleta) i la catalana Carme Ruscalleda (Moments Mandarin Oriental).

A més a més dels tres primers classificats, els participants d'aquesta nova edició han sigut Alberto García Ponte, de Mesón O Pote (Betanzos); Ricardo Martín, de Posada Pradorey (Gumiel del Mercado); Pedro José Román, de Cañadío (Santander); Ángel Marugal, La Concordia (Logronyo); Celia Clara Correia, la Teulada Cafetería (Elx) i Javier Izquierdo, Mesón El Viso (Gumiel del Mercado). També Alberto Villegas, de San Remo (Palència); Borja Olano, Kapadokia Gastrobar (Donosti); Carlos Olabuenaga, de Tizona (Logronyo); Raúl Rubio, Txiki Bar y Tortillería (Vitòria-Gasteiz); Dana Rotaru, de Nou Pinet (Alacant); Carlos Boado, de El Caserío de Tión (Coíros); Adrián Cuevas, de Hotel Cortijo Santa Cruz (Villanueva de la Serena) i Kamela Meghazi, de Kutako Taberna (Betanzos).

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!