L'orenga és una herba aromàtica molt popular a la cuina mediterrània i llatinoamericana, però a més del seu exquisit sabor, té propietats medicinals que molts desconeixen. Entre els seus múltiples beneficis per a la salut, destaca la seva capacitat per ajudar a la producció de col·lagen, una proteïna essencial per mantenir la pell, els ossos i les articulacions en bon estat.

Incorporar herbes als nostres plats

El col·lagen és fonamental per a l'elasticitat i fermesa de la pell, així com per a la regeneració de teixits connectius com els tendons i cartílags. L'orenga és rica en antioxidants i compostos com el carvacrol i el timol, que ajuden a combatre els radicals lliures, responsables de l'envelliment cel·lular i la disminució del col·lagen al cos. A més, conté vitamina C, una de les vitamines essencials per a la síntesi de col·lagen, i vitamina K, que promou la salut òssia.

elias morr dyQuGkZMLkk unsplash
L'orenga pot ser de gran ajuda / Foto: Unsplash

Incorporar l'orenga en la teva dieta regularment pot contribuir a una millor producció de col·lagen i, per tant, a una pell més saludable i unes articulacions més fortes.

El col·lagen és fonamental per a l'elasticitat i fermesa de la pell

A més de la seva capacitat per afavorir la producció de col·lagen, l'orenga té propietats antiinflamatòries, antibacterianes i antifúngiques. Aquestes qualitats el converteixen en un excel·lent aliat per combatre infeccions i millorar la resposta immunitària. També és beneficiós per a la digestió, ja que pot estimular la producció de bilis i millorar la salut intestinal. L'orenga és una font natural de fibra, ferro, manganès i calci, nutrients essencials per mantenir un cos sa i fort. Els seus antioxidants ajuden a protegir les cèl·lules dels danys provocats per l'estrès oxidatiu, la qual cosa contribueix a la prevenció de malalties cròniques com el càncer i les malalties cardíaques.

samee anderson 3tBdYnx sWA unsplash
Herbes aromàtiques / Foto: Unsplash

Com utilitzar l'orenga a la cuina

L'orenga és una herba molt versàtil que es pot utilitzar en diferents preparacions culinàries. Tant en la seva forma fresca com seca, afegeix un gust inconfusible i aromàtic de plats com pastes, salses, amanides i carns.

En primer lloc, en salses: L'orenga és un ingredient clau a moltes salses italianes com la marinara o bolonyesa. Només una mica a les teves salses de tomàquet pot elevar el sabor. En carns i peixos: Pots empolvorar orenga seca sobre carns a la graella o peixos abans de cuinar-los, aportant un toc mediterrani. Infusions: Preparar una infusió d'orenga és una excel·lent manera d'aprofitar les seves propietats digestives i antioxidants.

Incloure orenga en la teva dieta diària no només millorarà el sabor dels teus plats, sinó que també t'aportarà beneficis per a la salut i t'ajudarà a mantenir una pell més ferma i jove gràcies al seu suport a la producció de col·lagen.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!