La frittata és una excel·lent opció per a aquells que busquen un esmorzar saludable, deliciós i ple de nutrients. Originària d'Itàlia, la frittata és un plat similar a una truita, però amb una varietat d'ingredients que la converteixen en un menjar complet, equilibrat i adaptable als gustos personals.

L'esmorzar més saludable

Primer, parlem dels ingredients principals: ous i verdures. Els ous són una font de proteïna d'alta qualitat, rics en aminoàcids essencials, vitamines com la B12, i minerals com el ferro i el zinc. A més, contenen colina, un nutrient crucial per a la funció cerebral. D'altra banda, les verdures que s'inclouen en la frittata aporten fibra, vitamines i antioxidants, essencials per a una bona digestió i per enfortir el sistema immunològic.

Un altre avantatge de la frittata és la seva versatilitat. Pots utilitzar gairebé qualsevol combinació de verdures i proteïnes, adaptant-la a les estacions de l'any o al que tinguis disponible a la nevera. Això no només et permet variar els sabors, sinó que també assegura que sempre estiguis consumint una varietat de nutrients.

Recepta de fritatta / Foto: Unsplash
Recepta de fritatta / Foto: Unsplash

Pots utilitzar gairebé qualsevol combinació de verdures i proteïnes, adaptant-la a les estacions de l'any

La millor recepta de frittata

Ingredients:

  • 6 ous grans
  • 1/4 tassa de llet (pot ser d'ametlla, soja o tradicional)
  • 1 ceba petita, finament picada
  • 1 pebrot vermell, tallat a cubs|galledes
  • 1 carbassó, en rodanxes fines
  • 1 tassa d'espinacs frescos
  • 1/2 tassa de formatge feta esmicolat
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • Sal i pebre al gust
  • Opcional: herbes fresques com a julivert o alfàbrega

Preparació:

Primer, preescalfa el forn a 180°C (350°F). En un bol gran, bat els ous juntament amb la llet, una mica de sal i pebre. La llet li donarà una textura més suau i esponjosa a la frittata. A continuació, escalfa l'oli d'oliva en una paella gran apta per a forn, a foc mitjà. Afegeix la ceba i el pebrot vermell, i sofregeix durant uns 5 minuts, fins que estiguin tous. Agrega el carbassó i en cuina per 3 minuts més. Després, incorpora els espinacs i cuina fins que es redueixin. Aboca la barreja d'ous sobre les verdures a la paella i remou lleugerament perquè els ingredients es distribueixin de manera uniforme. Cuina a foc mitjà-baix durant uns 5 minuts, fins que les vores de la frittata comencin a quallar. Empolvora el formatge feta per sobre. Col·loca la paella al forn i enforna durant 10-15 minuts, o fins i tot que el centre sigui ferm. Si desitges, pots posar-la sota la graella durant un parell de minuts per daurar la part superior. Finalment, retira la frittata del forn i deixa que reposi uns minuts abans de tallar-la. Decora amb herbes fresques si ho desitges.

Beneficis addicionals

En preparar una frittata, no només estàs elegint un esmorzar baix en carbohidrats i alt en proteïnes, sinó que també estàs optant per un plat que es pot preparar amb temps. Pots guardar-la a la nevera i gaudir-ne durant diversos dies, el que la converteix en una opció pràctica per a aquells amb horaris ocupats.

Fritatta de verdures / Foto: Unsplash
Fritatta de verdures / Foto: Unsplash

La frittata és una opció versàtil, nutritiva i deliciosa que mereix ser part de la teva rutina d'esmorzar. Amb ingredients frescos i de qualitat, aquest plat no només satisfà el paladar, sinó que també alimenta el teu cos de manera equilibrada.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!