En el marc de la prestigiosa Fira Alacant Gastronòmica Ànima Mediterrània, celebrada a Fira Alacant, l'equatorià Pachi Larrea s'ha alçat com el guanyador del I Premi Internacional d'Alta Pastisseria Paco Torreblanca, un reconeixement que celebra el millor de la pastisseria mundial. La competició es va desenvolupar aquest darrer cap de setmana de setembre i va reunir alguns dels xefs pastissers més reconeguts del panorama internacional. Larrea, que dirigeix ​​Pachi Larrea Pastisseria a Castelldefels, ha estat premiat per la seva creació del millor pastís de xocolata del món, destacat per la seva innovadora tècnica, presentació impecable i un sabor inigualable.

Va guanyar el pastís Amazònia de Larrea, un joc de més de set components que combinava el mucílag de cacau, la vainilla, una xocolata de l'Amazones equatorià 75%, fruita de la passió, llima i una base cruixent a base de blat sarraí. Un treball excepcional que va merèixer la màxima puntuació per un jurat de gran nivell, entre els quals s'hi trobaven Jordi Roca, Oriol Balaguer i Albert Adrià, entre altres. Una pastisseria que, per cert, ja va guanyar aquest passat mes de maig el premi a la millor coca de Sant Joan 2024 a la categoria tradicional.

Un pòdium mundial amb clar accent català

Després del pastisser equatorià establert a Castelldefels, el va seguir el català Sergi Vela amb un pastís de xocolata bean to bar amb base aigua, crema anglesa muntada de vainilla Bourbon de Tahití i Uganda, a més d'un caramel salat i un praliné a l'antiga amb gruix de cacau. El tercer classificat va ser l'alacantí Fran Segura amb un pastís inspirat en les latituds en què es cultiva el cacau.

La competició va tenir dues parts, una primera jornada celebrada a les instal·lacions de l'organitzadora, l'Escola Torreblanca, on els 10 finalistes van haver de preparar des de zero dues unitats del pastís a concurs. Amb els pastissos finalitzats, però sense glacejar, es va desenvolupar la segona jornada, ja en el marc d'Alacant Gastronòmica i obert al públic. Un jurat d'excepció presidit per Iginio Massari es va encarregar de valorar la presentació, textures i combinació de sabors de cada proposta, traient profit de les tècniques desplegades per cada participant. Fins a 220 sol·licituds va rebre l'organització per participar en la competició. D'aquestes, només 10 van passar l'exigent garbell del comitè de selecció.

La resta de finalistes a completar el top 10 són Estefanía Aguilar (Costa Rica), Andrea Zemi (Itàlia), Nathalia Escobar (Mèxic), Javiera Villegas (Xile), Javier Naranjo (Colòmbia) i Juan Sarango (Equador).

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!