La pastisseria Passions, l'Origen del pa i L'Atelier són els dos obradors que elaboren el millor tortell de Reis de Catalunya 2024. La Passions fa el millor tortell clàssic i L'Atelier elabora el millor tortell creatiu. Amb botigues al Vendrell, Calafell i Vilanova i la Geltrú (Passions) i Barcelona (L'Atelier), les dues pastisseries s'han imposat en les respectives categories al concurs que organitza Panàtics Obra Social Ernest Verdaguer des de fa 5 anys.
Els millors tortells de Catalunya
El concurs per escollir els millors tortells de Reis, organitzat per Panàtics Obra Social Ernest Verdaguer des de fa 5 anys, ha deixat dues pastisseries guanyadores en les categories de millor tortell clàssic i millor tortell creatiu. D'una banda, Miriam Esplugas i Aleix Solà, de la pastisseria Passions, elaboren el millor tortell clàssic del 2024. D'altra banda, Eric Ortuño i Ximena Pastor, de la pastisseria L'Atelier, han guanyat el premi a millor tortell creatiu per segon any consecutiu.
Un premi que s'ha traduït en una allau de trucades per encarregar el tortell guanyador per Reis
La pastisseria Passions es presentava al concurs per tercera vegada i, després de molts esforços, finalment ha aconseguit el premi que buscaven amb un tortell equilibrat. Els altres anys, però, la Miriam i l'Aleix es van presentar a la categoria de tortell creatiu. Un premi que s'ha traduït en una allau de trucades per encarregar el tortell guanyador per Reis. El jurat ha valorat l'aspecte, la decoració, l'estructura, la qualitat del brioix, el farcit de massapà, l'aroma i, per descomptat, el sabor.
Pastisseria d'èxit
Per la seva banda, Eric Ortuño i Ximena Pastor han guanyat el premi a millor tortell de Reis creatiu. Ho fan per segon any consecutiu i sumen el guardó als diferents reconeixements que han rebut els últims anys en diferents productes que elaboren, com el premi a millor panettone de xocolata artesà de l'Estat l'any 2022. El tortell que han presentat enguany es diu Trencadís i és una corona daurada amb crema de mascarpone i un toc de licor de llimona. S'ha imposat als altres 40 participants i el jurat ha tingut en compte els mateixos criteris que pel tortell clàssic, malgrat que en aquesta categoria, el farciment i la decoració són lliures; unes normes menys estrictes que permeten més llibertat i creativitat als pastissers. El concurs arriba enguany a la cinquena edició i s'hi han pogut presentar pastisseries i, en la categoria de tortell clàssic, també alumnes d'escoles professionals.