Les magdalenes casolanes són una delícia fàcil de preparar de la qual sovint es gaudeix a l'esmorzar, el berenar o com a postres. Són versàtils, delicioses i es poden personalitzar amb una varietat d'ingredients per adaptar-se als gustos individuals. Aquí et presento cinc receptes de magdalenes casolanes populars i ràpides que segurament t'encantaran.

5 receptes de magdalenes casolanes

1. Magdalenes de vainilla

Ingredients:

  • 2 tasses de farina per a tot ús
  • 1 ½ culleradetes de pols d'enfornar
  • ½ culleradeta de sal
  • 2 ous
  • 1 tassa de sucre
  • ½ tassa de mantega fosa
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • ½ tassa de llet

Instruccions:

  1. Preescalfa el forn a 180 °C i prepara un motlle per a muffins amb embolcalls de paper.
  2. En un bol gran, barreja la farina, la pols d'enfornar i la sal.
  3. En un altre bol, bat els ous i el sucre fins que siguin cremosos. Agrega la mantega fosa i l'extracte de vainilla i barreja bé.
  4. Agrega la mescla de farina en tres parts, alternant amb la llet, i barreja fins que estigui ben combinat.
  5. Aboca la massa en els motlles preparats, omplint-los fins i tot ¾ de la seva capacitat.
  6. Enforna al forn preescalfat durant 18-20 minuts o fins i tot que les magdalenes estiguin daurades i un escuradents inserit en el centre surti net.

Les magdalenes casolanes són una delícia fàcil de preparar de la qual sovint es gaudeix en l'esmorzar, el berenar o com a postres

2. Magdalenes de xocolata

Ingredients:

  • 1 ¾ tasses de farina per a tot ús
  • ½ tassa de cacau en pols
  • 1 culleradeta de pols d'enfornar
  • ½ culleradeta de bicarbonat de sodi
  • ½ culleradeta de sal
  • 2 ous
  • 1 tassa de sucre
  • ½ tassa d'oli vegetal
  • 1 tassa de llet
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla

Instruccions:

  1. Preescalfa el forn a 180 °C i prepara un motlle per a muffins amb embolcalls de paper.
  2. En un bol gran, tamisa la farina, el cacau en pols, la pols d'enfornar, el bicarbonat de sodi i la sal.
  3. En un altre bol, bat els ous i el sucre fins que siguin cremosos. Agrega l'oli vegetal, la llet i l'extracte de vainilla i barreja bé.
  4. Agrega la mescla de farina en tres parts i barreja després de cada addició, fins que estigui ben combinat.
  5. Aboca la massa en els motlles preparats, omplint-los fins i tot ¾ de la seva capacitat.
  6. Enforna al forn preescalfat durant 18-20 minuts o fins i tot que les magdalenes estiguin esponjoses i un escuradents inserit en el centre surti net.
Les de xocolata són les favorites de molta gent / Foto: Unsplash

3. Magdalenes de llimona

Ingredients:

  • 2 tasses de farina per a tot ús
  • 1 culleradeta de pols d'enfornar
  • ½ culleradeta de bicarbonat de sodi
  • ½ culleradeta de sal
  • 1 tassa de sucre
  • 2 ous
  • ½ tassa d'oli vegetal
  • ½ tassa de iogurt grec
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 2 culleradetes de ratlladura de llimona

Instruccions:

  1. Preescalfa el forn a 180 °C i prepara un motlle per a muffins amb embolcalls de paper.
  2. En un bol gran, barreja la farina, la pols d'enfornar, el bicarbonat de sodi i la sal.
  3. En un altre bol, bat el sucre i els ous fins que siguin cremosos. Agrega l'oli vegetal, el iogurt grec, el suc de llimona i la ratlladura de llimona i barreja bé.
  4. Agrega la mescla de farina en tres parts i barreja després de cada addició, fins que estigui ben combinat.
  5. Aboca la massa en els embolcalls preparats, omplint-los fins i tot ¾ de la seva capacitat.
  6. Enforna al forn preescalfat durant 18-20 minuts o fins i tot que les magdalenes estiguin daurades i un escuradents inserit en el centre surti net.
Magdalenes clàssiques, un dolç típic / Foto: unsplash

4. Magdalenes de poma i canyella

Ingredients:

  • 1 ½ tasses de farina per a tot ús
  • 1 culleradeta de pols d'enfornar
  • ½ culleradeta de bicarbonat de sodi
  • ½ culleradeta de sal
  • ½ tassa de sucre
  • ¼ tassa de mantega fosa
  • 2 ous
  • ½ tassa de puré de poma
  • ½ tassa de llet
  • 1 culleradeta de canyella molta

Instruccions:

  1. Preescalfa el forn a 180 °C i prepara un motlle per a muffins amb embolcalls de paper.
  2. En un bol gran, barreja la farina, la pols d'enfornar, el bicarbonat de sodi, la sal i la canyella.
  3. En un altre bol, bat el sucre, la mantega fosa i els ous fins que siguin cremosos. Agrega el puré de poma i la llet i barreja bé.
  4. Agrega la mescla de farina en tres parts i barreja després de cada addició, fins que estigui ben combinat.
  5. Aboca la massa en els embolcalls preparats, omplint-los fins i tot ¾ de la seva capacitat.
  6. Enforna al forn preescalfat durant 18-20 minuts o fins i tot que les magdalenes estiguin daurades i un escuradents inserit en el centre surti net.

5. Magdalenes de Pastanaga

Ingredients:

  • 1 ½ tasses de farina per a tot ús
  • 1 culleradeta de pols d'enfornar
  • ½ culleradeta de bicarbonat de sodi
  • ½ culleradeta de sal
  • ½ tassa de sucre
  • ¼ tassa d'oli vegetal
  • 2 ous
  • ½ tassa de puré de pastanaga
  • ½ tassa de nous picades (opcional)
  • ½ tassa de panses (opcional)

Instruccions:

  1. Preescalfa el forn a 180 °C i prepara un motlle per a muffins amb embolcalls de paper.
  2. En un bol gran, barreja la farina, la pols d'enfornar, el bicarbonat de sodi i la sal.
  3. En un altre bol, bat el sucre, l'oli vegetal i els ous fins que siguin cremosos. Agrega el puré de pastanaga i barreja bé.
  4. Agrega la mescla de farina en tres parts i barreja després de cada addició, fins que estigui ben combinat. Si ho desitges, agrega les nous picades i les panses i barreja suaument.
  5. Aboca la massa en els embolcalls preparats, omplint-los fins i tot ¾ de la seva capacitat.
  6. Enforna al forn preescalfat durant 18-20 minuts o fins i tot que les magdalenes estiguin daurades i un escuradents inserit en el centre surti net.

Aquestes receptes de magdalenes casolanes són ràpides i delicioses, perfectes per gaudir en qualsevol moment del dia. Experimenta amb diferents sabors i gaudeix d'aquestes delícies enfornades a casa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!