Sempre ens han dit que hem de menjar de tot, així com mantenir una dieta sana i equilibrada. Des de petits hem hagut d'escoltar aquesta serenata una vegada i una altra, però amb el pas dels anys tots acabem sent conscients i assumint la importància d'ingerir una alimentació saludable basada en productes bàsics com el peix, la carn, la fruita i la verdura.

Les conseqüències greus de no menjar peix

No saps fins a quin punt repercuteix al nostre organisme no menjar peix de manera freqüent? Per aclarir qualsevol dubte sobre això exposem quins són els principals problemes que ens pot ocasionar la manca de consum de peix.

Manca de potassi

El peix és una bona font d'aquest mineral imprescindible i, quan ens manca, podem patir alteracions al nostre sistema neuromuscular: sensació de cansament, debilitat, dolor muscular, etc. Per això és important que sempre el consumim, ja que ens donarà molta energia i força.

Deficiència proteica

La manca de proteïnes ens pot arribar a ocasionar problemes molt greus. Un adult mitjà necessita una ingesta diària de proteïnes (0,8 g per kg de pes) i els productes del mar són una font important de proteïnes. En cas contrari podem desenvolupar anèmia, debilitat en general, pèrdua de pes i el nostre sistema immunitari es debilitarà a poc a poc.

Pescado, clave para tu omega 3
El peix és un dels imprescindibles a la nostra dieta / Foto: Unsplash

Manca d'omega-3

Moltes persones pensen que és millor no consumir aliments amb omega-3 perquè, al capdavall, és greix. Però s'obliden que també és molt important consumir greix natural pel fet que és molt beneficiosa per a la nostra salut. Gràcies a l'omega-3 es faciliten les funcions del nostre cos i el nostre metabolisme es desenvolupa correctament. L'absència d'omega-3 a la nostra dieta afavoreix l'aparició de cansament extrem o malalties inflamatòries com l'artritis. L'omega-3 també té cura de la nostra visió, per això ens pot protegir de diverses malalties relacionades.

Manca de vitamina D

També coneguda com a “vitamina del sol”. Aquesta vitamina és completament necessària per mantenir els nostres ossos forts i sans, igual que ens ajuda a mantenir la pell en perfecte estat. Si ens cal a la nostra dieta, podem començar a patir problemes de son, osteoporosi o artritis. A més, la vitamina D regula els nivells de colesterol al nostre cos, raó de més per consumir-la.

Peix Marisc La gourmeteria / Foto: Unsplash
El peix i marisc, deliciosos i gustosos al receptari / Foto: Unsplash

Risc de patir malalties autoimmunes

A causa de la manca de tot allò esmentat anteriorment, ens convertim en persones de risc a l'hora de patir aquest tipus de malalties, les quals afecten cada vegada més persones. Si consumim peix i mantenim una dieta equilibrada, aquest risc es redueix.

Risc de patir malalties cardiovasculars

Consumint peix amb regularitat i sense abusar dels aliments que sabem que no fan cap bé a la nostra salut, ens ajudarà a tenir un risc menor a patir qualsevol tipus de malaltia cardiovascular o a tenir problemes cardíacs. El peix és considerat un gran aliment per lluitar contra aquest tipus de riscos.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!