Després d'una setmana intensa, toca aprofitar el cap de setmana per descansar, gaudir d'una estona amb la família i els amics o sortir a descobrir els millors racons de Catalunya. Per fer-ho et proposem algunes de les millors fires gastronòmiques que se celebren arreu del territori durant aquests dies. Espais plens de tradició, bon menjar i bon beure que val la pena descobrir.

Barcelona Wine Week - Barcelona

Queden pocs dies perquè Barcelona s'ompli del millor vi de Catalunya i de tot l'Estat. La Barcelona Wine Week arriba a la cinquena edició del 3 al 5 de febrer al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona. El programa de tastos tindrà com a eix central les vinyes i comptarà amb més de 150 experts del sector. A més a més, el saló de referència del vi català i espanyol agruparà quasi 1.300 expositors i una vuitantena de DO i segells de qualitat de tota la Península. Aquest dimarts al matí, a l'Espai Wito de Barcelona, s'ha dut a terme la presentació de la nova edició de la fira. El president de la BWW i de la DO Cava, Javier Pagés, n'ha declarat la importància per a un negoci que aporta el 3,2% del PIB espanyol. “Són tres dies per reforçar la imatge del sector del vi i incrementar-ne la projecció internacional”. Com en les anteriors edicions, el principal atractiu vindrà determinat pels tasts de vins, taules rodones i ponències d'alt nivell, tot plegat acompanyat d'una molt bona gastronomia.

📍 Barcelona
📅 3 - 5 de febrer

Barcelona Wine Week 2024 / Foto: Carlos Baglietto

Festa de la Carxofa - l'Aldea

Arriba la primera edició de la Festa de la Carxofa, un esdeveniment que uneix cultura, gastronomia i tradició. Aquesta iniciativa vol fer valdre els productes locals i enfortir la identitat del municipi com a part destacada de les Terres de l’Ebre. El diumenge 2 de febrer es començarà la festa a les 12 h del migdia. Durant tot el migdia i la tarda es duran a terme activitats infantils, repartiment de carxofes i altres activitats per a tota la família. Per un preu de 3 € es podrà gaudir de 2 carxofes, 1 baldana, 1 salsitxa, pa de pagès i allioli. 

📍 l'Aldea (Baix Ebre)
📅 2 de febrer

Fira de l'Oli Vera - Bigues i Riells del Fai

La Fira de l'Oli Vera arriba a Bigues i Riells del Fai perquè el públic pugui descobrir des del cultiu de l'oliva fins que l'oli arriba a la taula de casa. Bigues i Riells del Fai forma part de la zona de conreu de l'oliva vera i compta amb l'únic trull de la comarca: el trull de Can Sapera. L'oliva vera es caracteritza per la seva productivitat i la seva capacitat d'adaptació a les condicions adverses. És de maduració tardana i produeix un oli afruitat, d'un color verd intens i amb aromes secundàries de menta i fulla. A més, a la fira es pot tastar l'oli juntament amb el pa artesà elaborat al municipi i al seu entorn.

📍 Bigues i Riells del Fai (Vallès Oriental)
📅 1 de febrer

Fira del Farro - la Vall de Bianya

La Fira del Farro de la Vall de Bianya celebra la tradició culinària de la comarca, destacant el farro com a plat emblemàtic que aprofita el brou per bullir la farina blanca del blat de moro. Aquesta fira és una oportunitat per a la comunitat de la Vall de Bianya de mostrar i compartir la seva història vinculada amb aquest cereal recuperat. El farro, un cultiu present en aquest territori, és l’estrella d’aquest esdeveniment anual, que destaca la riquesa cultural i gastronòmica del municipi.

📍 la Vall de Bianya (Garrotxa)
📅 1 de febrer

Fira de l'Oli i el Pa - Granollers

La Fira de l’Oli i del Pa, organitzada per Eixmedia, neix amb l’objectiu de facilitar que els productors d’oli de qualitat puguin fer arribar els seus productes als consumidors finals de la manera més directa possible. Així mateix, s’espera que els elaboradors de diferents varietats de pa artesà puguin donar a conèixer els productes i la manera de fer que els defineixen davant dels seus clients potencials, que cada vegada són més.

📍 Granollers (Vallès Oriental)
📅 1 de febrer

Fira de l'oli del Pirineu - Conca de Dalt

El poble d’Aramunt, al municipi de Conca de Dalt, celebra la Fira de l’Oli de Muntanya. L’objectiu de la mostra és promocionar l’oli d’una de les poques zones on encara es produeix de manera artesanal. Aquesta primera fira de l’Oli dels Pirineus gira entorn del món de l’oli, la producció local, les varietats de muntanya, els petits molins i tot el desenvolupament econòmic que hi ha actualment i tot el seu potencial que té encara per recórrer.

📍 Aramunt, Conca de Dalt (Pallars Jussà)
📅 1 - 2 de febrer

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!