Poca gent quedarà ja sense conèixer el consell principal de la Fundació Espanyola del Cor. El famosíssim "cinc peces de fruita de i verdura al dia". Però l'Associació Nord-americana del Cor, vas més enllà i a l'hora de fixar un mínim de fruites, aquest hauria de situar-se en quatre porcions al dia. Independentment del consum de verdures, que també ha de ser el més gran  possible. És a dir, doblen l'aposta.

Les fruites preferides pels cardiòlegs

Està més que demostrat que el consum de productes vegetals ajudar a prevenir malalties cardíaques. Els motius són diversos i tan variats com que els vegetals ens ajuden a mantenir el pes correcte, les artèries netes i sanes i mantenen lluny malalties tan habituals avui dia com el colesterol o la hipertensió. De fet, les persones amb alt consum de productes vegetals presenten una menor probabilitat de tenir malalties cardiovasculars com infarts o ictus. A l'hora d'elegir quines fruites són més apropiades per complir amb la missió de cuidar el colesterol, l'Associació Nord-americana del Cor es decanta per unes en particular. Aquí tens la llista que pot ajudar-te a cuidar, encara més, el teu cor.

Fruits del bosc

Amb aquest nom tan genèric ens solem referir a nabius, gerds, mores i fins i tot maduixes. Totes tenen un reconegut efecte protector cardiovascular, en part pel seu contingut en antioxidants. Són molts els estudis que confirmen que ajuden a prevenir la inflamació i l'acumulació de placa a les artèries.

Les pomes són una font important de fibra i vitamina C / Foto: Freepik

Pomes

Per als investigadors són tot avantatges. El seu preu és molt assequible, es conserven durant molt temps i fins i tot són fàcils de transportar. A l'hora de parlar de cuidar el nostre cor, aquesta fruita és una font important de fibra i vitamina C, a més de polifenols, un tipus de fitoquímic amb efecte reductor del colesterol. I hi ha un motiu més, les pomes tenen molta menys quantitat de sucre que altres fruites similars, la qual cosa sempre és un punt positiu.

Síndria

Rica en potassi i magnesi, també destaca com a font d'antioxidants com el licopè, que està vinculat a un menor risc d'accident cerebrovascular, segons l'Associació Nord-americana del Cor.

Les síndries, riques en potassi i magnesi / Foto: Freepik

Raïm

Els fitoquímics presents en el raïm, inclosos el resveratrol i l'antocianina, semblen protegir el cor en reduir el colesterol i els triglicèrids i resistir la inflamació, segons va descobrir l'estudi de Nutrients. Juntament amb les panses, poden ajudar a controlar la pressió arterial.

Alvocat

La fruita de moda té motius per ser-ho, molt més enllà de com de fotogènica que és. L'alvocat és dins dels denominats greixos bons, la mateixa categoria en la qual tenim el nostre oli d'oliva. D'allà, que el seu superpoder per cuidar el nostre cor estigui més que demostrat i avalat. La universitat de Harvard fins i tot va realitzar un estudi per conèixer la quantitat exacta d'alvocat recomanable a la setmana i va decidir que la quantitat ideal és un i mig. Amb aquesta quantitat és possible aprofitar-se tots els seus beneficis sense que l'organisme es vegi afectat per la part menys bona i és que no s'ha d'oblidar que es tracta d'una fruita molt grassa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!