La mona de Pasqua és el dolç per excel·lència de la Setmana Santa a Catalunya. Un pastís coronat per una figura de xocolata que els padrins regalen als seus fillols el Dilluns de Pasqua. La mona es pot fer a casa, però les més bones les solem trobar a les botigues artesanes, on els pastissers elaboren algunes mones que semblen obres d'art. Si enguany vols triomfar i assegurar-te una bona mona, et portem les millors mones de Pasqua 2025 que pots trobar en aquestes pastisseries de Catalunya.

Les millors mones de Pasqua 2025

El concurs català per escollir la millor mona de Pasqua s’ha convertit en una cita imprescindible per als amants de la pastisseria i la fleca. Un jurat, format per professionals del món de la xocolata i la pastisseria, escull cada any la millor mona del país en dues categories: tradicional i xocolata. Si vols comprar les millors mones del país, et deixem una llista de recomanacions amb les millors dels últims anys:

Millor Mona de Pasqua de Catalunya 2025 / Foto: Cedida
Millor Mona de Pasqua de Catalunya 2025 / Foto: Cedida
  • Pastisseria Passions, l'Origen del pa (el Vendrell, Calafell, Vilanova i la Geltrú): la pastisseria Passions, l'Origen del pa, elabora la millor mona de Pasqua tradicional 2025. Una pastisseria que l'any passat va guanyar el premi a millor tortell de Reis i que amb aquest premi es consolida com una de les millors de Catalunya.
  • Foix de Sarrià (Barcelona): per la seva banda, la mítica pastisseria Foix de Sarrià s'ha proclamat enguany com la vencedora del concurs i elabora la millor mona de Pasqua de xocolata. Es tracta d'una pastisseria amb més d'un segle d'història, oberta el 1886 i que demostra que avui en dia encara està al peu del canó.
  • Panes Creativos (Barcelona): seguim a Barcelona perquè l'obrador de Daniel Jordà, Panes Creativos, va ser el guanyador del premi a millor mona de Pasqua de l'any passat en la categoria tradicional. Una aposta segura per als amants d'aquest dolç tradicional.
  • Sant Tomàs (Vic): anem fins a Osona per trobar la millor mona de Pasqua de xocolata del 2024. L'obrador Sant Tomàs és molt més que una pastisseria perquè tots els seus projectes són socials.
  • Cal Parra (Olost): a Olost hi trobem una pastisseria de poble que ha guanyat diversos premis. Cal Parra elabora la millor mona de Pasqua tradicional del 2023, però també la millor coca de Sant Joan de crema i pinyons del 2022 o la millor coca salada del 2019, entre altres premis.
  • L'Atelier (Barcelona): acabem la llista de recomanacions amb un imprescindible de Barcelona. La pastisseria Atelier elabora la millor mona de Pasqua de xocolata del 2023. A més, l'Atelier és un espai de formació i un local de referència a la capital catalana.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!