El mojito és un còctel tradicional cubà que ha guanyat popularitat a tot el món per la seva frescor i sabor. Els ingredients autèntics del mojito són simples però essencials per aconseguir l'equilibri perfecte de sabors. Aquests ingredients són: rom blanc, sucre (preferiblement sucre de canya), llima (o llimona verda), fulls de menta (menta), aigua amb gas (o soda) i gel. Cada un d'aquests components contribueix de manera única al caràcter del còctel.

Els ingredients del mojito

mainadera|minyona zaremba xzUnX1k tq4 unsplash
Preparació d'un mojito / Foto: Unsplash

Per preparar un mojito autèntic, et deixem els ingredients necessaris, així com les quantitats precises.

  1. Rom blanc: 60 ml
  2. Sucre de canya: 2 culleradetes
  3. Lima: 1 unitat
  4. Fulls de menta: 10 a 12 fulls
  5. Aigua amb gas: 120 ml
  6. Gel: al gust

El mojito és un còctel tradicional cubà que ha guanyat popularitat a tot el món

Com fer un mojito a casa?

Renta bé la llima i talla ambdós extrems. Després, talla-la a dues meitats i esprem el suc en un vas alt. Reserva una de les meitats espremudes per al següent pas. La llima aposta l'acidesa necessària per equilibrar la dolçor del sucre i el rom, a més de proporcionar una aroma cítrica fresca. A continuació, afegeix les dues culleradetes de sucre de canya al vas amb el suc de llima. És preferible utilitzar sucre de canya perquè té un sabor més ric i autèntic que el sucre blanc refinat.

Col·loca les fulles de menta al vas. Utilitza unes 10 a 12 fulls, depenent de la mida i de la teva preferència personal. La menta és fonamental per al mojito, ja que li dona el seu distintiu sabor refrescant. Utilitza una cullera de fusta per picar suaument la menta juntament amb el sucre i el suc de llima. La idea és alliberar els olis essencials de la menta sense estripar massa els fulls, la qual cosa podria fer que el còctel es torni amarg. Aboca el rom blanc al vas. El rom és la base alcohòlica del mojito i ha de ser de bona qualitat per assegurar un sabor òptim.

Omple el vas amb gel picat. El gel no només refreda la beguda, sinó que també ajuda a diluir lleugerament el còctel, equilibrant els equilibrant els sabors. Afegeix l'aigua amb gas fins a omplir el vas. Això li dona al mojito el seu característic bombolleig, fent-ho encara més refrescant. Utilitza una cullera llarga per barrejar bé tots els ingredients. Assegura't que el sucre es dissolgui completament i que els sabors s'integrin. Per decorar, pots afegir un branquilló de menta i una rodanxa de llima a la vora del vas.

regis hari bouchard ylA1pwOk vE unsplash
El mojito té moltes variacions / Foto: Unsplash

Preparar un mojito autèntic és un art que combina simplicitat i precisió. Seguint aquests passos i utilitzant ingredients de qualitat, pots gaudir d'un mojito perfecte que capturi l'essència de Cuba en cada xarrup. Finalment, et deixem uns consells addicionals.

  • Proporcions: ajusta les quantitats de sucre i llima segons el teu gust personal. Alguns prefereixen un mojito més dolç, mentre que d'altres gaudeixen d'un toc més àcid.
  • Fulls de menta: sempre utilitza menta fresca per obtenir el millor sabor.
  • Aigua amb gas: utilitza aigua amb gas ben freda per mantenir la frescor del còctel.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!