El Carnaval és una festa plena de color, disfresses i alegria, però també de plats tradicionals que es preparen en diferents parts del món per celebrar aquesta festivitat. Moltes d'aquestes receptes han passat de generació en generació, conservant sabors únics i arrelats en la cultura de cada regió. A continuació, n'explorem algunes de les més representatives, algunes de ben conegudes i altres de menys populars però igualment delicioses.

Aquests són els menjars tradicionals de Carnaval

Orellas de Carnaval (Galícia)

Un dels dolços més emblemàtics del Carnaval a Galícia són les orellas de Carnaval, anomenades així per la seva forma similar a una orella. Aquestes fines i cruixents masses fregides s'elaboren amb farina, ous, llet, mantega i anís, i s'empolvoren amb sucre llustre. La seva textura lleugera i sabor dolç les converteixen en un imprescindible a les taules gallegues durant aquestes dates.

Les orellas de Carnaval són típiques de Galícia / Foto: Unsplash
Les orellas de Carnaval són típiques de Galícia / Foto: Unsplash

Frittelle di Carnevale (Itàlia)

A Itàlia, les frittelle di Carnevale són una delícia que no pot faltar en aquesta festivitat. Aquestes petites boles de massa fregida poden portar passes, pinyons o fins i tot crema pastissera a l'interior. Se serveixen empolvorades amb sucre llustre, i en algunes regions també s'aromatitzen amb licor d'anís o llimona. El seu origen es remunta a l'època del Renaixement, i el seu sabor continua conquerint paladars fins avui.

Paczki (Polònia)

Els paczki són unes pastes farcides tradicionals de Polònia que es consumeixen especialment Dijous de Carnaval. Solen estar farcits de melmelada de pruna, gerd o crema de vainilla, i es fregeixen fins a obtenir una textura esponjosa. Es diu que menjar paczki durant el Carnaval porta bona sort per a la resta de l'any.

Aquests bollitos farcits són típics de Polònia / Foto: Unsplash
Aquests bollitos farcits són típics de Polònia / Foto: Unsplash

King Cake (Estats Units)

A Nova Orleans, el King Cake és el dolç per excel·lència del Carnaval. Aquesta rosca de massa brioix decorada amb sucre de colors verd, morat i daurat amaga a l'interior una figura de plàstic o fava. Qui la trobi, segons la tradició, ha d'organitzar la següent celebració. El seu origen es vincula amb les tradicions franceses portades a Louisiana durant l'època colonial.

Els menjars típics de Carnaval reflecteixen la diversitat cultural del país on es preparen

Feijoada (Brasil)

Encara que el Brasil és famós per les seves desfilades de Carnaval, la feijoada també és protagonista en moltes reunions familiars durant aquestes dates. Aquest contundent guisat de mongetes negres i carn de porc se serveix amb arròs i taronges en rodanxes, i és considerat el plat nacional del país. El seu origen es troba a la cuina dels esclaus africans durant l'època colonial.

Els menjars de Carnaval són un reflex de la diversitat cultural i gastronòmica de cada país. Mentre algunes receptes són àmpliament conegudes, d'altres continuen sent tresors culinaris per descobrir. Has provat alguna d'aquestes delícies? Si no, aquesta és l'oportunitat perfecta per afegir un toc festiu a la teva taula i viatjar amb el paladar en una de les celebracions més alegres de l'any.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!