El bacó és un ingredient que se sol relacionar amb la cultura americana de la barbacoa i els esmorzars de bufet lliure. Ous amb bacó, torrades amb bacó o bacó a la brasa; tot són preparacions amb el bacó com a protagonista. Però igual que la resta d'aliments, el bacó també es pot fer servir per incorporar-lo en receptes com a ingredient més subtil i sofisticat. Avui, en el dia mundial d'aquest tipus de carn, et portem 3 receptes per fer servir el bacó més enllà dels esmorzars greixosos.

3 receptes amb bacó

Bacó: "tira ampla i gruixuda de porc salada". Així defineix el diccionari aquest tipus de carn greixosa. Un producte que se sol utilitzar en tires senceres, però que s'adapta perfectament a diferents receptes si saps la manera adequada de treure'n profit. 

Pintxo de puré de calçots amb tomàquet confitat i cruixent de bacó

Un plat amb ingredients molt variats que segurament mai t'hauries atrevit a combinar. Però els calçots, la tomata confitada i el bacó creen una mescla fantàstica que esdevé en una explosió de sabors molt curiosa. La suavitat del puré de calçot, la dolçor particular de la tomata, el gust salat del bacó... Un plat que d'entrada no és tan senzill com altres i que requereix certa elaboració, però que un cop ho tinguis tot a punt, es munta en un segon i te'n pots menjar tant com vulguis. Una recepta perfecta per compartir a taula que es pot posar al centre per anar picant. En una mà un bocí de bacó, i a l'altra una cullera, i endrapar!

🥓 Recepta de pintxo de puré de calçots amb tomàquet confitat i cruixent de bacó
 

Ous amb bacó, torrades amb bacó o bacó a la brasa; tot són preparacions amb el bacó com a protagonista. Però igual que la resta d'aliments, el bacó també es pot fer servir per incorporar-lo en receptes com a ingredient més subtil i sofisticat

Crema de formatge de cabra amb bacó i dàtils

Una altra delícia per compartir a taula és la crema de formatge de cabra amb bacó i dàtils. Un aperitiu habitual als països de l'est de la Mediterrània que es prepara amb un ventall d'ingredients molt generós, quasi sempre d'origen vegetal. A Catalunya, l'hàbit de sucar torrades en una salsa està avui força estès, sobretot per la influència del guacamole i de les salses processades de formatge. I gràcies al costum grec, que ens ha arribat aquí, d'afegir carn a aquest tipus de salses o cremes, avui podem gaudir d'aquesta crema de formatge de cabra amb bacó, i el punt exòtic que hi aporten els dàtils.

🧀 Recepta de crema de formatge de cabra amb bacó i dàtils
 

Espaguetis amb crema de llet i bacó

Sí, el bacó es pot substituir pel guanciale a l'hora de fer la carbonara. I no, no li direm carbonara, no pateixis, li direm 'crema de llet i bacó'. De fet, la carbonara només es fa amb ou, però molta gent es refereix a la salsa de crema de llet com a 'carbonara'. Evidentment, el bacó i el guanciale no són el mateix. Seria com dir-li foie al paté o sobrassada a la nduja. Són productes similars, substituïbles en la majoria de casos, encara que no arribin mai a ser el mateix. Però si una cosa està clara és que trobar bacó és molt més senzill que trobar guanciale. Per tant, per a una carbonara es pot fer servir aquesta carn sense cap mena de problema, encara que aquí t'expliquem com fer-lo servir en una recepta amb crema de llet.

🍜 Recepta de crema de llet i bacó
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!