Han transcorregut 240 dies. O, cosa que és el mateix, 8 llargs mesos. Parlem del tancament del Bar Pinotxo al mercat de la Boqueria. Un llunyà 20 de febrer de 2023, la històrica parada d'aquest mercat no va apujar la persiana, per sorpresa i tristesa de tota l'enorme parròquia que visita freqüentment i esporàdicament la parada més famosa de la ciutat comtal. La llarga espera de totes aquestes 34 setmanes s'ha acabat. I és que el Bar Pinotxo ha reobert el local aquest dilluns 23 d'octubre.

Una presentació d'èxit

Clients de sempre, cares conegudes i algun curiós s'han acostat al nou Bar Pinotxo per donar la benvinguda al Mercat de Sant Antoni a Jordi Asín, nebot de Juan Bayén 'Pinotxo', propietari de l'antic bar de la Boqueria. Asín afirma que "el nou espai, el mercat de Sant Antoni, és una oprtunitat fantàstica. Em va tocar la loteria". Pel que fa als clients, assegura que "hi ha hagut una mica de tot, pel que fa a les reaccions, però nosaltres farem el que sabem fer". Més de 200 persones no s'han volgut perdre l'estrena de les novetats del Pinotxo, entre les quals destaquen molts més metres quadrats i una parada molt més àmplia que la que tenien a la Boqueria. En un ambient d'allò més festiu, l'històric bar barceloní reprèn l'activitat a la ciutat per seguir oferint el bo i millor de la gastronomia de tota la vida.

Jordi Asín obertura Bar Pinotxo   Foto Miquel Muñoz
Jordi Asín Bayén durant l'obertura del Bar Pinotxo / Foto: Miquel Muñoz

Asín afirma que "el nou espai, el mercat de Sant Antoni, és una oprtunitat fantàstica. Em va tocar la loteria". Pel que fa als clients, assegura que "hi ha hagut una mica de tot, pel que fa a les reaccions, però nosaltres farem el que sabem fer"

Nova ubicació, mateixa essència

Canviar de look és sinònim de canviar d'essència? Podria ser que sí o podria ser que no. En aquest cas, però, el nebot del difunt Juan Bayén 'Pinotxo', Jordi Asín Bayén, va assegurar fa unes setmanes que "serà una tornada als orígens". La ubicació i la decoració no serà la mateixa. De fet, seria impossible impregnar el local amb la mateixa ànima que la que envoltava la parada al llarg dels 83 anys de trajectòria que ostenta el bar. La mare del 'Juanito' va obrir les portes el 1940. Ara, el besnet serà l'encarregat d'alçar novament la llegenda amb què es va fer el Bar Pinotxo aleshores.

obertura Bar Pinotxo   Foto Miquel Muñoz
A les 18.30 hores ha reobert el Bar Pinotxo 240 dies després / Foto: Miquel Muñoz

Canvia la façana, canvia la cara visible, però l'essència no es toca; Jordi Asín vol mantenir un espai fidel a la filosofia del local

El nou bar és al mercat de Sant Antoni, a la cantonada dels carrers de Tamarit amb Urgell, on van començar les obres abans de l’estiu. Uns mesos després tot s'ha posat a punt perquè el públic local (i tot aquell que s'hi vulgui acostar) pugui delectar les meravelles de sempre. Perquè la filosofia serà la mateixa. Canvia la façana, canvia la cara visible, però l'essència no es toca. Jordi Asín vol oferir la mateixa carta que el seu avi, "un espai fidel a la filosofia del local" que, de segur, atraurà el públic turista, però sobretot es vol acostar i retrobar-se amb la gent de Barcelona; amb la gent de casa.