El pròxim divendres 20 d'octubre arrenca The Champion Burger, un concurs en què el públic assistent escollirà la millor hamburguesa d'Europa. La Fira de Barcelona acollirà un festival que s'allargarà durant 10 dies, fins al 29 d'octubre, i en què els participants prepararan les hamburgueses en les seves respectives food trucks.

Diferents categories

El públic que assisteixi a la fira, amb entrada gratuïta, serà l'encarregat d'escollir la millor hamburguesa d'Europa. Per fer-ho es podrà votar en 5 categories diferents: pa, carn, combinació, presentació i originalitat a través de la pàgina web del concurs, o d'un codi QR que es podrà escanejar en diferents punts de la fira i als tiquets d'entrada. A més a més, els participants que visitin el concurs podran optar al sorteig d'un viatge a Nova York.

24 food trucks de tota Europa es disputaran el títol en un espai lúdic i familiar amb foc, fum, carn i música en directe com a protagonistes. Com a representants catalans hi haurà 5 hamburgueseries de Barcelona i Mataró: Folks, Laburguesa, The Ranch Smokehouse, Double Biere i Timesburg. Els 24 participants són els guanyadors de les fases prèvies que es van fer a la primavera a València, Castelló, Alacant, Saragossa, Sevilla, Màlaga, Còrdova i Madrid. L'organització estima que al The Champion Burger hi han participat més de 750.000 persones.

24 food trucks de tota Europa es disputaran el títol en un espai lúdic i familiar

Hamburguesa feta a la brasa
Hamburguesa feta a la brasa

Tot i ser un concurs d'hamburgueses, el festival també comptarà amb opcions de cuina mexicana i dolça, a més d'opcions sense gluten (Torriko, Umbrella, Doble Bière, Tepuy, Rico, Circo, Jenkins, The Ranch Smokehouse, Django Gastrobar) i vegetarianes (Folks, Torriko, La Muralla, El Tarantin, Doble Bière, Jenkin’s). Totes les propostes seran elaboracions d'autor, amb restauradors que només oferiran l'hamburguesa que presenten a concurs. Tant la carn com el pa i els complements que duguin les hamburgueses estaran certificades com a productes de la màxima qualitat, un segell de garantia que permet acostar al públic una cuina de carrer, sense oblidar la importància de cuidar els productes que s'ofereixen al festival.

Durant 10 dies la Fira de Barcelona s'omplirà de visitants i cuiners en el que serà el festival de l'hamburguesa per excel·lència de Barcelona. Podreu maridar les propostes que vulgueu tastar amb diferents opcions de beguda així, com altres complements com patates o nachos. 

L'horari d'obertura serà de 12:00 h a 00:00 h i es podrà accedir al recinte amb mascotes, però no amb menjar o beure de fora.