L’antiga fàbrica Damm ha acollit aquesta passada nit la cinquena edició dels Premis Barcelona Restauració. En un acte presidit per la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, l'Ajuntament de Barcelona ha reconegut els establiments de restauració més destacats en cinc categories: qualitat gastronòmica, integració en el barri, sostenibilitat, servei de sala i restauració en els mercats de Barcelona.

Premis Barcelona Restauració 2024

La cinquena edició dels Premis Barcelona Restauració ha atorgat premis en 5 categories principals i 2 mencions honorífiques. El restaurant Petit Comitè, a l'Eixample, ha rebut el premi en la categoria de qualitat gastronòmica; un guardó que destaca els establiments que han sabut convertir-se en referents a la ciutat gràcies a l'excel·lència de la seva cuina. La Bodegueta de Sant Andreu, al districte de Sant Andreu, ha guanyat el premi en la categoria d'integració en el barri; un guardó que reconeix els establiments que s'han convertit en punts de trobada i convivència en el seu entorn i que enriqueixen la vida social i cultural del barri on s'ubiquen.

El restaurant Rasoterra, a Ciutat Vella, ha guanyat el premi en la categoria de sostenibilitat; un reconeixement que guardona els establiments que integren pràctiques responsables a l'hora de treballar el producte i tractar a les persones, juntament amb la promoció d'una gastronomia que permeti que Barcelona sigui una ciutat més sostenible. El Passadís del Pep, a Ciutat Vella, ha rebut el premi en la categoria de servei de sala; en concret el premi reconeix la figura de Modesto Baena, que forma part de l'equip de sala. Pel que fa a la nova categoria de restauració dels mercats de Barcelona, el premi l'ha rebut el restaurant Hermós, bar de peix, del Mercat de la Llibertat.

Carnisseria Joan Isabel Polleria / Foto: Mercat de la Llibertat
Carnisseria Joan Isabel Polleria del Mercat de la Llibertat / Foto: Mercat de la Llibertat

Premis honorífics

A  més dels premis en les 5 categories principals, el jurat també ha concedit 2 premis honorífics; d'una banda, el Restaurant 7 Portes, fundat el 1836. De l'altra, el cuiner Fermí Puig, figura clau de la gastronomia a la ciutat, ha estat reconegut per ser un pioner a Barcelona.

El jurat d’aquesta edició dels Premis ha estat format per la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil;  el director de Serveis de Comerç, Restauració i Alimentació de l’Ajuntament, Manuel Vázquez;  el  representant de l’Associació Barcelona Restaurants Sostenibles, Sergio Gil;  el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols;  la periodista de TV3 experta en gastronomia, Tana Collado; l’experta en turisme i sector de la restauració Eva Ballarín; la directora de la revista Cuina, Judith Càlix; i Marleny Colmenares, de la Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Alimentació de l’Ajuntament com a secretària del jurat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!