L’antiga fàbrica Damm ha acollit aquesta passada nit la cinquena edició dels Premis Barcelona Restauració. En un acte presidit per la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, l'Ajuntament de Barcelona ha reconegut els establiments de restauració més destacats en cinc categories: qualitat gastronòmica, integració en el barri, sostenibilitat, servei de sala i restauració en els mercats de Barcelona.

Premis Barcelona Restauració 2024

La cinquena edició dels Premis Barcelona Restauració ha atorgat premis en 5 categories principals i 2 mencions honorífiques. El restaurant Petit Comitè, a l'Eixample, ha rebut el premi en la categoria de qualitat gastronòmica; un guardó que destaca els establiments que han sabut convertir-se en referents a la ciutat gràcies a l'excel·lència de la seva cuina. La Bodegueta de Sant Andreu, al districte de Sant Andreu, ha guanyat el premi en la categoria d'integració en el barri; un guardó que reconeix els establiments que s'han convertit en punts de trobada i convivència en el seu entorn i que enriqueixen la vida social i cultural del barri on s'ubiquen.

El restaurant Rasoterra, a Ciutat Vella, ha guanyat el premi en la categoria de sostenibilitat; un reconeixement que guardona els establiments que integren pràctiques responsables a l'hora de treballar el producte i tractar a les persones, juntament amb la promoció d'una gastronomia que permeti que Barcelona sigui una ciutat més sostenible. El Passadís del Pep, a Ciutat Vella, ha rebut el premi en la categoria de servei de sala; en concret el premi reconeix la figura de Modesto Baena, que forma part de l'equip de sala. Pel que fa a la nova categoria de restauració dels mercats de Barcelona, el premi l'ha rebut el restaurant Hermós, bar de peix, del Mercat de la Llibertat.

Carnisseria Joan Isabel Polleria del Mercat de la Llibertat / Foto: Mercat de la Llibertat

Premis honorífics

A  més dels premis en les 5 categories principals, el jurat també ha concedit 2 premis honorífics; d'una banda, el Restaurant 7 Portes, fundat el 1836. De l'altra, el cuiner Fermí Puig, figura clau de la gastronomia a la ciutat, ha estat reconegut per ser un pioner a Barcelona.

El jurat d’aquesta edició dels Premis ha estat format per la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil;  el director de Serveis de Comerç, Restauració i Alimentació de l’Ajuntament, Manuel Vázquez;  el  representant de l’Associació Barcelona Restaurants Sostenibles, Sergio Gil;  el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols;  la periodista de TV3 experta en gastronomia, Tana Collado; l’experta en turisme i sector de la restauració Eva Ballarín; la directora de la revista Cuina, Judith Càlix; i Marleny Colmenares, de la Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Alimentació de l’Ajuntament com a secretària del jurat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!