La Denominació d'Origen Bizkaiko Txakolina va reunir ahir i per segon any consecutiu, entorn de 200 professionals del sector vitivinícola, que es van acostar a l'Hotel Gallery de Barcelona per a conèixer les novetats i tendències dels cellers de la DO Bizkaiko Txakolina participants en el showroom. Durant aquesta completa jornada, els professionals del sector de l'hostaleria i la distribució, mitjans de comunicació i prescriptors, van poder conèixer al detall, a través dels seus artesans, enòlegs i cellerers, els vins dels nou cellers de la Denominació d'Origen Bizkaiko Txakolina, que van acostar tota la identitat i diversitat dels txakolís de Bizkaia a Barcelona.
Un saló de vi basc d'èxit
Els cellers participants van ser: Gorka Izagirre, Hasiberriak Wines, Itsasmendi, Lvre Wines, Magalarte Lezama, Talai Azpia, Talleri Berria, Txa Txabarri i Verge de Lorea, que van posar a la disposició dels assistents una completa selecció dels seus vins, més de 50 referències en total, representants dels múltiples estils contemplats a la DO. El showroom es va completar amb dues sessions de tast impartides pel director tècnic de la DO, Iñaki Suarez, que va mostrar, la singularitat i valor gastronòmic dels txakolis de Bizkaia, a través d'una mostra de diferents estils d'elaboració representants de l'enorme diversitat amb la qual compta la DO, on s'inclouen els txakolis de la categoria Bereziak, aquells vins amb criança amb les seves mares o fermentats en bóta, amb una criança mínima de cinc mesos. Una oportunitat única per descobrir de primera mà la qualitat d'uns vins singulars.

El Saló de la DO Bizkaiko Txakolina va demostrar, amb aquesta segona edició, que és ja una cita imprescindible per a continuar descobrint tot el que tanquen uns vins autèntics i excepcionalment gastronòmics que, en contínua evolució, han sabut mantenir l'essència del paisatge, el terrer i les gents de Bizkaia
El Saló de la DO Bizkaiko Txakolina va demostrar, amb aquesta segona edició, que és ja una cita imprescindible per a continuar descobrint tot el que tanquen uns vins autèntics i excepcionalment gastronòmics que, en contínua evolució, han sabut mantenir l'essència del paisatge, el terrer i les gents de Bizkaia. Vins que demostren el dinamisme i cerca de l'excel·lència d'aquesta Denominació d'Origen, que combina a la perfecció l'expressió elegant i complexa dels seus vins de guarda amb els seus vins més joves frescos i per gaudir.