Tres marques catalanes de les terres de Lleida han creat una beguda feta a base d'herbes mediterrànies. Es tracta de ‘Mà de Sant’, una beguda natural amb mel que s'elabora en dues varietats: com a refresc de farigola amb mel i de menta fresca amb mel. La iniciativa és fruit de la col·laboració de Torrons i Mel Alemany amb els productors d’herbes aromàtiques i culinàries Dverd (Vilanova del Segrià) i amb la fàbrica col·laborativa Click & Brew de Torrefarrera.
Una beguda diferent
'Mà de Sant' pretén ser una alternativa als refrescos habituals, fet amb una autèntica infusió d’herbes mediterrànies que dona un sabor característic al producte. Es tracta d’una proposta local, autèntica i original, amb una textura suau, sense gas, baixa en calories i edulcorada amb mel del país. Entre les característiques principals de la beguda destaca que funciona com un refresc que hidrata, traient la set i com a complement ideal pel menjar.
Un producte nou que no s'assembla gaire a res del que estem acostumats a consumir; no és ni un refresc amb gas, ni un suc, ni tan sols una kombutxa, una beguda fermentada a mig camí entre te i refresc cada vegada més popular a Catalunya
La beguda respon al concepte ‘no sé què demanar’ amb el qual molta gent es troba sovint a la terrassa del bar o en un restaurant. Un producte nou que no s'assembla gaire a res del que estem acostumats a consumir; no és ni un refresc amb gas, ni un suc, ni tan sols una kombutxa, una beguda fermentada a mig camí entre te i refresc cada vegada més popular a Catalunya.
Producte català
La beguda, que els seus creadors defineixen com “un refresc tranquil i amb un sabor inèdit”, sorgeix d’un projecte de cooperació entre tres firmes lleidatanes i l’inventor d’Igualada, Xavi Homs, que va desenvolupar la idea a partir d’un somni personal. ‘Mà de Sant’, que es comercialitza des de principis del mes d’agost a un centenar de botigues de la cadena Casa Ametller, es presenta amb ampolles de 33 cl i amb sabors de menta fresca i de farigola; aquest darrer és únic al mercat. A més de la curiositat gastronòmica de la beguda, 'Mà de Sant' és un exemple d'innovació culinària (en aquest cas en format líquid) duta a terme amb productes locals. Des de la idea fins al resultat final, passant per la matèria primera i l'elaboració, 'Mà de Sant' és una prova més del bon estat de salut del sector gastronòmic català. Una proposta curiosa provinent de les terres de Lleida que ja es pot gaudir a tot Catalunya, això sí, només en alguns supermercats concrets.