S'acaba el maig i entrem al juny, un mes calorós i ple de festes gastronòmiques. Ens acostem a l'estiu i què millor per celebrar-ho que sortir de cap de setmana i gaudir del millor menjar i el millor beure del país. Aquestes són les fires gastronòmiques que omplen Catalunya durant el cap de setmana. 

Benvinguts a pagès - Barcelona

La gran festa de la pagesia catalana torna a la demarcació de Barcelona i arreu de Catalunya els dies 1 i 2 de juny, un cap de setmana durant el qual els visitants podran gaudir de més de 70 experiències agroturístiques a la demarcació de Barcelona: 28 explotacions, 24 restaurants, 11 allotjaments rurals i 10 activitats complementàries, inscrites fins al moment i que poden anar en augment durant aquests últims dies previs a la festa.

Els visitants podran descobrir les comarques de l’Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental, on es divulgarà l’origen dels productes agroalimentaris i la importància del consum de proximitat i es generaran relacions entre els productors, elaboradors, restauradors i consumidors, apropant el món urbà i la pagesia. També es podrà d’omplir el rebost de casa amb la compra de productes directament als elaboradors.

📍 Província de Barcelona
📅 1 i 2 de juny

Fira del vi de la DO Tarragona - Tarragona

La Denominació d’Origen Tarragona celebra una nova edició de la seva Fira del Vi, a la plaça Corsini de Tarragona. La fira acollirà els vins dels 16 cellers de la DO que participen enguany de la mostra: Castell d’Or, Celler Magrinyà Calaf, Celler Mas Bella, Celler Pallarades, Celler Blanch, Cellers Unió, De Muller, Estol Verd Celler, Mas Amfres, Mas d’en Baiget, Molí de Rué, Padró i Família, Vinícola i Secció de Crèdit Sant Isidre de Nulles, Vins i Caves Vives Ambròs, Vins Suñer i Vinya Janine.

📍 Tarragona (Tarragonès)
📅 Fins al 2 de juny

Pals i la cuina de l'arròs - Pals

Arriba la 31a edició de la campanya gastronòmica Pals i la cuina de l'arròs, una proposta que situa el municipi com a referent turístic i gastronòmic amb l'arròs de Pals com a producte destacat. A més de poder tastar els menús gastronòmics que oferiran els establiments participants, la campanya també convida a descobrir els racons de Pals i participar de les activitats programades. Els establiments que participen de la fira són: Antic Casino, Ca la Teresa, Can Ruben, El Mirador de Pals, El Pedró, Es Portal, Golf Beach, Golf de Pals, La Vila, Pahissa del Mas i Sol Blanc.

📍 Pals (Baix Empordà)
📅 Fins al 2 de juny

Cassola de tros
La cassola de tros serà la protagonista del concurs que se celebrarà a Juneda. / Foto: Cedida

Concurs de cassoles de tros - Juneda

La 46a edició del Concurs de cassoles de tros torna a vestir Juneda de festa. No hi faltarà la 9a cursa i caminada de les cassoles de tros, la mítica prova que transcorre per la bonica banqueta arbrada del Canal d'Urgell al seu pas pel terme municipal de Juneda.

📍 Juneda (les Garrigues)
📅 1 i 2 de juny

Jornades gastronòmiques de l'arròs - Lloret de mar

La 24a edició de les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs seran uns dies en què aquest producte tan senzill i popular mostrarà tot el seu potencial de la mà dels cuiners dels restaurants de Lloret, que proposaran un conjunt d'espectaculars menús amb l'arròs com a eix vertebrador.

📍 Lloret de mar (la Selva)
📅 Fins al 2 de juny

Fira de la cervesa artesana - Tàrrega

Organitzada per l'Associació Agrat i la cerveseria Matoll, la fira aplega una gran varietat d'elaboradors de cerveses artesanes i d'autor, cerveses de creació única i singular que fan valdre les pràctiques tradicionals de l'elaboració d'aquest producte. Els participants de la fira podran explorar una àmplia gamma de sabors i estils, des de cerveses lleugeres i refrescants fins a varietats més robustes i complexes, elaborades amb ingredients de la més alta qualitat.

📍 Tàrrega (Urgell)
📅 1 de juny

Mercat del préssec d'Ordal - Subirats

Un mercat singular on es pot comprar directament préssecs acabats de collir pels mateixos pagesos de Subirats. Les parades de venda de préssec es complementen amb parades d'artesans agroalimentaris del municipi i la venda de vi i escumosos dels cellers de Subirats participants. El mercat està dirigit als diferents tipus de públic: familiar, cultural, amants del vi i la gastronomia, i dona a conèixer els atractius del municipi i l'àmplia oferta de productors i elaboradors.

📍 Subirats (Alt Penedès)
📅 1 i 2 de juny

FiraBell - Bellcaire d'Urgell

Bellcaire d'Urgell prepara una nova edició de la fira de productes de proximitat, FiraBell, en una convocatòria que aplegarà parades de productors locals i forans, els quals ompliran les places i els carrers amb la voluntat de donar a conèixer aquest poble de la Noguera. 

📍 Bellcaire d'Urgell (Noguera)
📅 1 i 2 de juny

Festa de la cirera i la gastronomia - Papiol

El cap de setmana de l'1 i 2 de juny, la ciutadania i les persones visitants podran gaudir d'activitats diverses entre les quals hi haurà esdeveniments tradicionals de la cultura popular, com el ball de gegants, les sardanes o l'actuació castellera, i d'altres més lúdiques com els vermuts musicals, tallers infantils, tast de vins, concerts i música en directe.

📍 Papiol (Baix Llobegat)
📅 1 i 2 de juny

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!