A la cuina de moltes cases hi sol haver un armari que s'utilitza com a magatzem de productes que no es consumeixen sovint. Unes crispetes, unes galetes o uns sobrets de te. Aquest últim producte és susceptible d'acabar caducant, especialment si ets més de cafè i només prepares infusions un parell de cops a l'any. Però, què passa si el dia que et vols fer un te, el sobret que agafes està caducat? Aquestes són les conseqüències de consumir te caducat.

Què passa si prens te caducat?

A diferència d'altres productes com la carn, la verdura o els iogurts, el te és un producte que no caduca mai. Però aleshores, per què porta data de caducitat? El te és un producte no perible, és a dir, que no es fa malbé. Podries prendre't un te de deu anys d'antiguitat i no t'hauria de passar res. El producte en si no es fa malbé. La data de caducitat, en realitat, indica el temps que ha de passar abans el te no comenci a perdre qualitats aromàtiques i gustatives.

No és el mateix preparar-te'n un amb herbes acabades de collir o de comprar, que fer-te'l amb un sobre d'un paquet de plàstic que fa quatre anys que espera pacientment al teu armari. De la mateixa manera que no és el mateix una verdura fresca de l'hort del veí que una de comprada envasada en plàstic al supermercat. La diferència és que la verdura es fa malbé de seguida i et podria fer mal a l'organisme i el te no.

L'única conseqüència que tindria prendre te caducat és (no) gaudir d'una infusió insípida i inodora

Diferents tipus de te

L'única conseqüència que tindria prendre te caducat és (no) gaudir d'una infusió insípida i inodora. Com de deteriorat estigui el producte dependrà de com s'hagi conservat, de quant de temps porti "caducat" i de quina varietat de te es tracti. Algunes de les més habituals a casa nostra són:

  • Te verd: és un dels més habituals. El te verd té propietats diürètiques i molts beneficis per a la salut. Conté antioxidants i és lleuger i amb un sabor herbaci.
  • Te negre: gustós i intens, és un dels habituals per substituir el cafè. És perfecte per prendre a primera hora del matí i com el seu nom indica, és de color negre marronós.
  • Te roig: amb un gust terrós, el te roig, o te vermell, és un derivat del te verd. Es creu que és fruit de la casualitat que es descobrís. 
  • Te blanc: un tipus de te força exclusiu que s'elabora amb un procés determinat únic. És lleuger i dels que té els nivells més alts d'antioxidants.
  • Te blau: un te a mig camí entre el verd i el negre. És un te moderat i destaca per anar bé per a la digestió.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!