El Born Street Food torna a omplir els carrers de Barcelona amb el menjar de carrer més autèntic. Parades de tota mena faran les delícies de qui s'acosti al Born a descobrir l'àmplia oferta gastronòmica que diferents establiments de Barcelona serviran a peu de carrer. A més, el litoral català també celebra diferents festes culinàries amb el producte autòcton com a protagonista. Descobreix les fires gastronòmiques de l'últim cap de setmana de juny.
Born Street Food - Barcelona
Torna el Born Street Food, l'esdeveniment de menjar de carrer més esperat de Barcelona. Els dies 28, 29 i 30 de juny, el Pla de Palau acollirà una nova edició del festival amb 17 dels millors restaurants del districte que acostaran les seves propostes gastronòmiques úniques al públic visitant. Ja fa 11 anys que el Born Street Food se celebra a la ciutat i s'ha consolidat com una de les cites de gastronomia popular més importants de Barcelona. Tres dies per gaudir dels millors showcookings amb productes de temporada, cuinats a peu de carrer, pels xefs del Born Districte Gastronòmic, en un ambient de bona música i bon temps a la plaça Pla de Palau del districte del Born. L'horari de la fira serà de 12:00 h a 00:00 h divendres i dissabte i fins a les 22:00 h el diumenge.
Els establiments participants d'enguany són:
- Bronzo Bar e Cucina
- Jon Cake
- Vila Viniteca
- Sagardi Cocineros Vascos
- Euskal Etxea Taberna
- Golfo de Bizkaia
- Llamber
- Sagàs Pagesos i Cuiners
- Pork... Boig per Tu
- Bodega Vidrios y Cristales
- Cadaqués
- Oaxaca Cuina Mexicana
- 1881 per Sagardi
- Ikoya Izakaya
- Confraria de Pescadors de Barcelona
- Tapeo Born
- Barra 7 Portes
Un ambient festiu de primera per gaudir de bona gastronomia amb una copa de vi, de cervesa o de refresc i amb la companyia dels teus millors amics.
📍 Pla de Palau (Barcelona)
📅 28, 29 i 30 de juny
Degustació de suquet de peix - Roses
Després de 14 anys d'inactivitat, Roses recupera la festivitat de Sant Pere, patró dels pescadors. Havaneres, tirada de l'artó i balls tradicionals amenitzaran una festa amb un important component gastronòmic: l'elaboració d'un suquet de peix per part de la Confraria de la vila. Els pescadors prepararan 500 racions de la vianda més tradicional de Roses perquè el públic pugui tastar aquesta delícia. L'última degustació de suquet per Sant Pere es va celebrar l'any 2010 i enguany es recupera per donar continuïtat a una festa tradicional. El tast començarà a les 12:30 h del migdia i tindrà un cost de 5 €. El preu inclou la consumició de suquet de peix, la primera beguda (aigua, refresc, cervesa o vi de la D.O Empordà) i la recaptació dels diners anirà destinada a una entitat rosinca escollida per la Confraria.
📍 Roses (Alt Empordà)
📅 28 i 29 de juny
Jornades de l'arròs de mar i muntanya - Vila-seca
Les jornades de l'arròs de mar i muntanya comptaran amb la participació de 14 restaurants que serviran menús i degustacions diverses amb el millor producte dels dos mons. Unes elaboracions que tindran com a denominador comú l'arròs. Però no un arròs qualsevol, sinó arròs del Delta de l'Ebre. Els establiments participants són:
- Restaurante Ocean
- Restaurant Mix
- Restaurant Blau
- Martin's
- Hamburgueseria Oh la la
- El Rincón de Ana
- Braseria Jacko Grill
- Edel Mar
- El Pòsit de la Pineda
- Soma Bistro la Pineda
- Mix Sushi Corner
- La Traviata
- Patio & grill
- Rampers
📍 Vila-seca (Tarragonès)
📅 Fins al 30 de juny
Campanya gastronòmica dels fideus a la cassola - Tossa de Mar
Diferents restaurants de Tossa de Mar s'apleguen aquests dies per oferir menús i degustacions amb l'arròs a la cassola com a fil conductor. Es tracta d'establiments adherits a l'Associació de Cuina Tradicional Tossenca que volen donar valor a la gastronomia local del municipi. Els establiments són:
- Bahia
- Can Carlus
- Can Pini
- Castell Vell
- El Petit
- Marina
- Mestre d'Aixa
- Minerva
- Sa Barca
- Sa Muralla
- Tursia
- Víctor
- Victòria
📍 Tossa de Mar (la Selva)
📅 Fins al 30 de juny
Gastrotour - Salou
Arriba la 12a edició del Gastrotour Salou, un festival que enguany comptarà amb la participació de 27 restaurants del municipi que posaran a l'abast del públic les seves creacions culinàries, revelant l'àmplia varietat de plats exquisits i innovadors de la gastronomia local, mediterrània i internacional. Les degustacions tindran un preu de 5 € i els menús de 30 €. Així que si tens pensat anar a la platja de Salou i no saps on dinar, ja no tens excusa per gaudir del bo i millor del municipi.
📍 Salou (Tarragonès)
📅 Fins al 30 de juny