El Born14 s'estrena a Barcelona amb una nova proposta gastronòmica única a la ciutat. Un mercat amb 14 parades, situat en un palauet del segle XIV, que obre les portes en dijous dia 14. Una coincidència poc casual que pretén donar a conèixer diferents propostes gastronòmiques de la ciutat, tant d'establiments consolidats com de locals emergents, en un espai situat al bell mig del barri del Born.

Una proposta singular

A Barcelona hi ha dos tipus de mercats, restaurants i botigues de menjar. D'una banda, trobem els mercats de barri, els restaurants de tota la vida i les botigues de queviures a les quals compra la gent de sempre. De l'altra, hi ha els establiments de moda, plens de rètols en anglès, plats de ramen i clients de fora. Dues maneres d'entendre la gastronomia a casa nostra que sovint concebem com a antagòniques, però que el Born14 ens demostra que són perfectament compatibles. Ubicat al carrer dels Flassaders 21, a tocar del Born Centre Cultural i de Memòria, el Born14 aplega 12 restauradors fixos, una parada rotatòria i un espai dedicat a acollir esdeveniments gastronòmics més grans. En total 14 propostes diferents que conviuran cada dia de l'any, de 12 h del migdia a 00 h de la nit, amb una oferta de menjar i beure d'allò més variada. Establiments que, segons els socis encarregats del mercat, Arnau Sanz, Fernando Castellanos i Montserrat Esterich, han estat escollits amb molta cura per nodrir l'espai amb la màxima diversitat de productes artesans i de qualitat. Els restauradors presents al Born14 són:

  1. *Escribà: La reconeguda pastisseria barcelonina ofereix una selecció dels seus millors dolços .
  2. Bungr: Hamburgueses amb un pa especial, ideals per demanar a domicili.
  3. Pecado: Menjar ràpid elaborat a base de productes de mar. Hamburgueses, bunyols i altres preparacions fetes de peix i marisc.
  4. Mango poke y más: Marca sueca de cuina fusió amb receptes asiàtiques i hawaianes. Plats d'arròs, gyozes, edamame i tàrtar, entre d'altres.
  5. Vikingbox: Menjar de carrer típic de Suècia. Salsitxes, pa i salses d'elaboració pròpies en format de tapa.
  6. Pim pam pizza: Pizza romana al tall feta amb productes del Maresme. Verdures i hortalisses provinents d'un hort d'Alella per elaborar una desena de pizzes diferents.
  7. Xiringo: Arròs de verdures, de marisc i de muntanya. 3 paelles diferents cuinades i servides davant del client.
  8. Vermuteria: Local clàssic com cap altre. Vermut, patates, anxoves, barreja, ensaladilla, escopinyes... amb producte de la màxima qualitat.
  9. Pampa: Especialistes en l'elaboració les famoses empanades argentines.
  10. Bikineria: Guanyadors del plat favorit dels catalans d'enguany, són experts en preparar més d'una desena de tipus de Bikini. 
  11. Juan Manuel: Taules d'embotits i formatges, amb un dels pernils més bons del món, guanyador del premi a Millor Pernil Ibèric l'any 2020.
  12. Bonavida: Cocteleria d'autor, amb preparacions clàssiques i invents moderns. Elaboren alguns dels licors i vermuts que serveixen al seu obrador del carrer Casp.

En total 14 propostes diferents que conviuran cada dia de l'any, de 12 h del migdia a 00 h de la nit, amb una oferta de menjar i beure d'allò més variada

A més de les 12 parades, la tretzena l'ocuparan diferents propostes de temporada que aniran canviant al llarg de l'any. La número 14 la culmina l'espai gastronòmic adjacent al mercat, on es podran celebrar esdeveniments privats amb capacitat per a un centenar de persones. A més de visitar-lo presencialment, totes les parades oferiran enviaments a domicili.

*Si visites el mercat aquestes primeres setmanes, has de saber que la parada de la pastisseria Escribà pot ser que encara no estigui operativa. Els altres restaurants ho tindran tot a punt a partir d'avui, i per motius tècnics, Escribà oferirà els seus millors dolços a la parada definitiva d'aquí a pocs dies.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!