L'estiu és una època d'indulgència i relaxació, on solem gaudir d'apats més abundants, pícnics a la platja i sopars a l'aire lliure, moltes vegades acompanyats de begudes refrescants i postres estiuenques. Tanmateix, en tornar a la rutina diària després de les vacances, és comú sentir la necessitat de depurar l'organisme i reprendre hàbits més saludables. Per a això, un brou depuratiu en fred pot convertir-se en el teu millor aliat postvacacional, oferint una manera deliciosa i nutritiva de recuperar l'equilibri corporal.

Aquest brou fred pot ser el teu aliat

Aquest tipus de brou es diferencia de les sopes tradicionals en diversos aspectes. En primer lloc, se serveix fred, la qual cosa el converteix en una opció refrescant ideal per als dies calorosos d'estiu o principis de tardor. A més, la seva preparació inclou ingredients rics en nutrients que ajuden a desintoxicar l'organisme, promovent l'eliminació de toxines acumulades durant les vacances.

monika borys e1AkoeEKH7w unsplash
L'api té múltiples beneficis / Foto: Unsplash

Una de les versions més efectives d'aquest brou depuratiu en fred inclou una base de cogombre, api i espinacs, tres ingredients coneguts per les seves propietats hidratants i diürètiques. El cogombre, amb el seu alt contingut d'aigua i baixa aportació calòrica, és excel·lent per rehidratar el cos i proporcionar una sensació de frescor immediata. L'api, per la seva part, és un potent diürètic natural que ajuda a eliminar l'excés de líquids i a reduir la inflor. Els espinacs, rics en antioxidants i vitamines, aporten un toc de verd que, a més de millorar la digestió, contribueix a la salut general de l'organisme.

El procés de preparació d'aquest brou és senzill

El procés de preparació d'aquest brou és senzill. Primer, es liqüen els ingredients juntament amb una mica d'aigua freda fins a obtenir una barreja homogènia. Per potenciar el seu efecte depuratiu, se li pot afegir un toc de gingebre ratllat, que no només aporta un sabor lleugerament picant i refrescant, sinó que també és conegut per les seves propietats antiinflamatòries i digestives. El suc de mitja llimona espremuda afegeix vitamina C i un toc àcid que realça el sabor del brou, mentre que uns fulls de menta fresca aporten una aroma i frescor addicionals.

kim daniels RYhNPglUSFw unsplash
Un brou que es pot adaptar als teus gustos / Foto: Unsplash

Aquest brou es pot consumir a qualsevol hora del dia, encara que és especialment beneficiós prendre'l en dejú o com un menjar lleuger, permetent que el cos es recuperi i s'alliberi de toxines. A més de ser depuratiu, és una opció molt baixa en calories, la qual cosa el converteix en un gran aliat per als qui busquen perdre els quilos guanyats durant les vacances.

En incorporar aquest brou depuratiu en fred en la teva dieta postvacacional, no només t'ajudaràs a sentir-te més lleuger i revitalitzat, sinó que també t'estaràs cuidant de la teva salut, assegurant una transició suau i saludable de tornada a la rutina diària.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!