L'aigua amb llimona és una beguda refrescant que molta gent pren al matí, sovint en dejú. Una beguda molt popular que es pot prendre com a alternativa al cafè —el rei indiscutible dels matins— i que malgrat ser bona, no té tots els beneficis que t'expliquen. En cap cas és dolent prendre aigua i suc de llimona, és clar, però potser has sentit alguna vegada que aquesta barreja té propietats miraculoses amb molts beneficis per al nostre cos. Avui t'expliquem els mites que hi ha al voltant d'aquesta creença i quin ús pots donar a la llimona per elevar els teus plats més enllà de prendre-la al matí.

El mite de l'aigua amb llimona

Els remeis màgics, en alimentació i nutrició, no existeixen. Una dieta equilibrada combinada amb activitat física és l'única manera de mantenir-se saludable. Però la mandra, de vegades, és més forta que la voluntat, i en ple auge de la postveritat, solem creure'ns aquelles informacions que més ens agraden en comptes de les que tenen fonament racional o científic. I l'aigua amb llimona n'és un exemple.

Talls de llimona / Foto: Cedida

Segons l'Agència de Salut Pública de Catalunya, prendre suc de llimona en dejú no aporta beneficis especials per a la salut. De fet, pot arribar a fer malbé l'esmalt de les dents. Ara bé, la llimona no és dolenta; com totes les fruites i verdures, es pot incorporar en guisats, rostits, pastissos i tota mena de preparacions. És un ingredient més, ideal per als amants del sabor àcid, però en cap cas podem afirmar que tingui propietats màgiques.

Com aprofitar la llimona a la cuina

Si ets dels qui pren suc de llimona al matí, no pateixis perquè pots seguir bevent-ne, ningú t'ho prohibirà. Però ara, almenys, fes-ho sabent que no té cap propietat especial. I tant si en prens com si no, el que sí que pots fer és aprofitar les llimones per preparar algun d'aquests deliciosos plats plens de sabor i nutrients. Vols un bon guisat? Ets més de menjars lleugers? O tens una perdició pel dolç? La llimona és un ingredient fantàstic per resoldre qualsevol àpat que se't presenti. La millor manera de descobrir el potencial de la llimona a la cuina és seguir tots els consells que ens dona la nostra xef de capçalera, Ada Parellada, en aquest vídeo. Però si tens ganes d'anar una mica més enllà, fes un cop d'ull a les receptes que tens a continuació.

Conill rostit a la cassola amb llimona

Una bona cassola de conill ja és de per si un plat exquisit. Però si a més l'acompanyes amb llimona, aconseguiràs un resultat encara millor.

🐇 Recepta de conill rostit a la cassola amb llimona
 

Filet de gall dindi amb salsa de llimona

Si no tens temps per preparar la cassola, pots optar per fer uns filets i acompanyar-los amb aquesta deliciosa salsa de llimona.

🦃 Recepta de filet de gall dindi amb salsa de llimona
 

Copes de llimona

I si el teu punt feble són les postres, aquesta combinació de sabors i textures amb la llimona com a protagonista segur que et robarà el cor.

🍨 Recepta de copes de llimona
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!