En plena temporada de bolets, Catalunya es vesteix de gala, amb les botes, l'armilla, el barret i la pallaresa, per sortir a buscar bolets. Diferents municipis del país celebren les seves respectives fires de bolets per acostar al públic el millor producte micològic dels nostres boscos. Agafa paper i llapis i anota't a l'agenda aquestes dates!

Fires de bolets a Catalunya

Prepara el calendari i no et perdis les fires boletaires de la temporada:

Fira del tastet i del bolet - Vilada

El Parc dels Gronxadors de Vilada acollirà la Fira del tastet i el bolet. Durant el matí es faran espectacles infantils i populars i a partir de les 20:00 h es començarà el XXIX Concurs Gastronòmic, amb la posterior entrega de premis i el sorteig de la cistella gastronòmica, a més de la cloenda amb música en directe.

📍 Vilada (Berguedà)
📅 12 d'octubre

Mercat del bolet - Olvan

El tradicional Mercat del Bolet de Cal Rosal comença temporada cada any a principis del mes de setembre i se sol allargar fins a finals de novembre, en funció de com sigui la temporada boletaire. El Mercat se situa cada dia al peu de l'antiga carretera C16 al seu pas pel Berguedà, al mateix lloc on va néixer ja fa gairebé trenta anys.

📍 Olvan (Berguedà)
📅 Fins al novembre

Parada del Mercat del Bolet de Cal Rosal amb dos clients pagant | Foto: ACN
Parada del Mercat del Bolet de Cal Rosal amb dos clients pagant / Foto: ACN

Fira del bolet - Llagostera

Cada 12 d’octubre se celebra l’edició anual de la Fira del Bolet. Durant tot el dia el nucli antic de Llagostera es converteix en un mercat ambientat a principis del segle passat amb parades, activitats, demostracions d’oficis, tallers, exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet.

📍 Llagostera (Gironès)
📅 12 d'octubre

Festa del bolet - Seva

La festa del bolet és una de les festes de tardor més concorregudes i populars. Des de fa més de 25 anys es celebra l’entrada de la tardor amb exposicions, venda i concursos de tota mena de bolets. A més, des de fa relativament poc el poble també disposa d’una ruta ludificada que permet conèixer els bolets que es poden trobar al seu entorn.

📍 Seva (Osona)
📅 13 d'octubre

Festa del bolet - Calella

Una trobada que combina l’ambient festiu amb la degustació dels millors sabors locals: botifarra amb fesols del ganxet, bolets saltats amb all i julivert i pa amb tomàquet són els clàssics del dinar popular. Durant la festa es pot descobrir com es cuinen les diferents varietats de bolets que s’hi preparen i que omplen de gust i aromes els plats més tradicionals de la nostra cuina.

📍 Calella (Maresme)
📅 13 d'octubre

Tastabolet - Sant Boi de Lluçanès

Durant tot el dia, Sant Boi de Lluçanès s'omple de festa amb el Tastabolet, una cita ineludible amb el producte de tardor per excel·lència. Durant el matí es faran diverses activitats, entre les quals destaquen els inflables, i a la tarda es faran degustacions acompanyades de música en directe. La festa seguirà a la nit amb l'actuació del grup musical "Campikipugi".

📍 Sant Boi de Lluçanès (Osona)
📅 19 d'octubre

Fira del bolet - L'Esquirol

La XXVII Fira del bolet arriba a Cantonigròs. La vila s'omplirà d'activitats els pròxims dies 19 i 20 d'octubre. Com a novetats d'enguany, la primera edició del Wild CaniCròs Cantonigròs donarà el tret de sortida a la festa. Diumenge la celebració continuarà amb una xocolatada popular, parades d'artesania i una cercavila, entre d'altres activitats.

📍 L'Esquirol (Osona)
📅 19 i 20 d'octubre

SolsoTerra - Solsona

En aquest certamen hi trobarem el tradicional mercat del bolet i tot d’activitats relacionades amb aquest producte del bosc, també hi haurà un espai de venda per a la producció ecològica de la comarca acompanyat d’activitats i xerrades relacionades amb la sostenibilitat, la salut i el medi ambient.

📍 Solsona (Solsonès)
📅 19 i 20 d'octubre

Festa del bolet - Guardiola de Berguedà

Activitats pels més petits, tastos gastronòmics i festa popular ompliran Guardiola de Berguedà durant la celebració de la festa del bolet. Una fira que posa al centre el bolet, però també la cultura i les tradicions pròpies del municipi.

📍 Guardiola de Berguedà (Berguedà)
📅 19 i 20 d'octubre

Fira del bolet - Albanyà

Torna la fira del bolet a Albanyà. Enguany el poble celebra la XIII edició d'un certamen centrat en aquest producte de tardor amb l'objectiu d'acostar-lo al públic i reivindicar-ne la qualitat.

📍 Albanyà (Alt Empordà)
📅 20 d'octubre

Fira de la llenega - Cardona

Cardona acollirà el pròxim diumenge, 27 d’octubre, la 31a Fira de la Llenega. L’edició d’enguany prendrà molt de protagonisme, un cop més, l’espai gastronòmic amb tast de plats cuinats amb bolets i l’espai de venda dels boletaires. Durant tota la jornada, els botiguers trauran la parada al carrer, pel centre històric i també hi haurà parades d’artesania.

📍 Cardona (Bages)
📅 27 d'octubre

Fira del bolet Boletus - Isona

Bolets frescos, secs, conserves, coques amb bolets, llonganissa amb bolets, formatges, vins... tot això es pot trobar a la fira Boletus, però també hi ha diversos concursos, jocs infantils, exposicions, sortides al bosc i una mostra gastronòmica popular de cuina de bolets.

📍 Isona (Pallars Jussà)
📅 27 d'octubre

Fira del bolet i la natura - Vilassar de Dalt

Premis, mostres, tastos o mercats són només algunes de les activitats que es podran gaudir a Vilassar de Dalt durant la Fira del bolet i la natura. Un programa farcit de propostes gastronòmiques i culturals per fer arribar la cultura boletaire al públic assistent.

📍 Vilassar de Dalt (Maresme)
📅 27 d'octubre

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!