Amb l'arribada de l'estiu, canvien els nostres hàbits i l'alimentació. Sobretot per la calor, que fa que, en general, tinguem menys ganes de menjar. A més, ens venen de gust plats més lleugers i frescos. Per tant cal anar amb compte amb el que mengem. Si no ens alimentem prou, sentirem cansament i pèrdua d'energia. Fins i tot pot ser que no ens hidratem correctament. I no només la nostra pell, sinó també pel nostre organisme en general, pot patir les conseqüències de la deshidratació.

Per això és convenient tenir en compte quins aliments són els més adequats per menjar a l'estiu. Tant com de frescos i desitjables que puguin ser com pel seu valor nutricional. D'aquesta manera podrem dissenyar menús equilibrats. Però no per això haurem de menjar plats pesats i que no venen de gust quan la temperatura ambient és elevada.

Plats estiu
Plats estiu / Font: Unsplash

1. Ous farcits

Els ous farcits són un plat molt conegut i fàcil de fer, ja que tan sols hauràs de bullir els ous i posteriorment tallar-los i omplir-los. Normalment se solen omplir amb tonyina i tomàquet, però perquè gaudeixis d'un plat fresc aquest estiu et recomanem que substitueixis la tonyina pel cranc o per bastonets de surimi, ja que aquests ingredients evitaran que el seu sabor sigui fort i pesat, una cosa no recomanable per a la temporada estival, així com també li aportarà un toc fresc ineludible al plat.

2. Amanida de patates

Les amanides són un recurs fàcil i ràpid, però eficaç de cara a ingerir tots els nutrients necessaris amb un únic plat. Per pal·liar la calor de l'estiu et recomanem una rica amanida de patates amb olives, faves i oli d'oliva, quatre productes que trobaràs fàcilment al rebost i que no solen requerir gaire temps en el seu cuinat, tret de la patata, que sí que l'hauràs de coure prèviament durant mitja hora o 45 minuts. Deixa-la refredar i serveix-te aquesta deliciosa i fresca amanida que t'encantarà.

Amanida d'estiu
Amanida d'estiu / Font: Unsplash

Les amanides són un recurs fàcil i ràpid, però eficaç de cara a ingerir tots els nutrients necessaris

3. Rotllets de salmó

Tot el que sigui fresc és benvingut a l'estiu i el salmó per tant ho és. Així, un plat perfecte per als teus sopars pot ser uns rotllets de salmó farcits de formatge, ja que a més que aportaran molt calci i proteïnes al teu organisme, es realitza fàcilment i ni tan sols t'engreixarà, ja que el mateix aporta tan sols 371 calories. Per descomptat acompanyat amb una amanida senzilla i fresca.

4. Gaspatxo

No podia faltar el plat estrella de l'estiu per excel·lència, el gaspatxo. Fet a base de cogombre i alfàbrega pot convertir-se en una excel·lent alternativa per obtenir greixos bons i una gran quantitat de vitamina E, calci i proteïnes, pel que no dubtis a fer ús de la teva batedora i dina o sopa un ric gaspatxo fresquet.