Barcelona serà la seu del campionat nacional de cuiners de sushi. Un concurs que organitza el Grup Balfegó i que durant tot el dia d'avui enfrontarà vuit finalistes en diferents proves culinàries a la Llotja de Mar. Es tracta de la tercera edició d'un esdeveniment que només s'havia fet a Madrid, però que ara fa el salt a Barcelona.

El millor xef de sushi

El concurs ITAMAE Balfegó arriba a la tercera edició i ho fa, per primer cop, a Barcelona. Catalunya pren el relleu a Madrid i es converteix en la seu del concurs nacional de cuiners de sushi. Durant tot el dia d'avui, la Llotja de Mar acollirà tallers, formacions i altres activitats amb l'objectiu de donar un valor afegit als restauradors que participin de la jornada. El pal de paller de les activitats és el concurs de xefs de sushi, que enguany compta amb la participació de vuit finalistes. Es tracta dels cuiners d'aquests restaurants: Hotaru (Valencia), Kabuki Gran Canaria (Las Palmas), Kinu (Sevilla), Kitsune (Barcelona), Os-kuro (Barcelona), Saisho (Madrid), Ta-kumi (Málaga) i Toki (Madrid).

Nigiri Sushi
Barcelona es converteix durant tot el dia en la capital estatal del sushi. / Foto: Cedida

El guanyador del concurs, a més d'alçar-se com a millor xef de sushi de l'estat, s'emportarà un premi de 3.000 euros en metàl·lic, un viatge per a dues persones al Japó o ganivets japonesos

Desafortunadament, al concurs només hi participaran set dels vuit finalistes; per motius mèdics, Kabuki Gran Canaria no podrà assistir al campionat. No obstant això, l'organització ha decidit nombrar-lo finalista per la qualitat i destresa que ha demostrat. Els altres set participants competiran davant d'un jurat format per noms de prestigi dins el món de la gastronomia japonesa a casa nostra: Hideki Matsuhisa (Koy Shunka*), Fabiola Lairet (Monster Sushi), Yoshikazu Yanome (Kaido Sushi Bar*) i Hugo Muñoz (Ugo Chan*).

Premis de prestigi

El guanyador del concurs, a més d'alçar-se com a millor xef de sushi de l'estat, s'emportarà un premi de 3.000 euros en metàl·lic, un viatge per a dues persones al Japó o ganivets japonesos, entre altres obsequis per desenvolupar el seu talent. A l'última edició del concurs, el xef japonès Masayuki Narumi, del restaurant Daikichi Beach d'Alacant, va ser el guanyador del campionat, mentre que a la primera edició, el guanyador va ser Steven Bosen Wu Zheng, xef del restaurant Imperial de Pamplona.

El guanyador de l'edició d'enguany ha estat Sergio Solís, del restaurant Ta-Kumi. El xef del restaurant malagueny s'ha imposat a la tercera edició del concurs en què Brendan Ferrero, del barceloní Os-Kuro, ha quedat en segona posició.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!