Què és el que més ens agrada fer per Nadal? Menjar. Ens reunim al voltant de la taula per gaudir de menjars elaborats i brillants. Els canapès són un petit mos que solem preparar en ocasions especials i són l'avantsala perfecta a un gran àpat.

Menjar és l'activitat més habitual durant l'època nadalenca

Aquest any l'habitual safata de canapès variats serà més fàcil i ràpida de fer amb aquestes receptes que volem compartir amb tu.

Canapés
Canapès / Foto: Unsplash

1. Pasta de full de marisc:

Ingredients:

  • 1 planxa de pasta de full rectangular.
  • 1/2 kg de musclos d'en conserva.
  • 6 bastonets de cranc.
  • 100 g de llagostins o gambes pelades.
  • 1 ou cuit
  • Unes cullerades de maionesa

Preparació:

  • Tallar la làmina de pasta de full a rectangles iguals, col·locar els rectangles dobles, és a dir, un a sobre d'un altre, untar amb rovell d'ou i posar al forn durant 15 minuts aproximadament.
  • Mentrestant, es pot anar preparant el farcit: tallar tots els ingredients del farcit a trossets petitets i barrejar amb una mica de maionesa.
  • Quan la pasta de full sigui freda, obrir-lo per la meitat i omplir. Es pot variar el tipus de farcit segons gustos

2. Tàrtar de ventresca amb tomàquet

Ingredients:

  • Ventresca de bonítol del nord
  • Ceba caramel·litzada - (a foc lent amb sal i sucre morè)

Per al tàrtar

  • Tomàquet
  • Sal - una mica
  • Oli d'oliva verge extra
  • Salsa de soja - unes gotetes
  • Salsa Perrin's - unes gotetes
  • Tabasco - unes gotetes
  • Nous picades - (o un altre fruit sec)
  • Cibulet
Tomàquet
Tomàquet / Foto: Unsplash

Elaboració

  • Piquem el tomàquet en brunoise.
  • Afegim una mica de sal, oli d'oliva verge extra, unes gotetes de salsa de soja, Perrin's i tabasco, unes nous picades (pot ser altre fruit sec) i cibulet. Reservem el tartar de tomàquet.
  • Preparem la ceba caramel·litzada, amb sal i sucre morè, a foc lent. Reservem.
  • Muntem els gotets: posem el tartar de tomàquet, afegim uns resquills de ventresca i acabem amb la ceba caramel·litzada.
  • Podem afegir una flor comestible perquè quedi més bonic i donar un toc decoratiu a la nostra taula nadalenca.

3. Canapè de foie i mango

Ingredients:

  • Torrades mini
  • Bloc de foie
  • Mango
  • Cibulet fresc

Elaboració:

  • Untem unes torrades amb foie al gust.
  • Tallem amb ajuda d'un pelador tires fines de mango fresc.
  • Les enrotllem i les col·loquem a sobre.
  • Decorem amb una miqueta de cibulet fresc picat.

Com has pogut veure, són 3 canapès que no són difícils d'elaborar i amb què a més tots els membres de la família poden ajudar en la seva creació. I és clar, tots els canapès els podem elaborar adaptant necessitats o gustos concrets.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!