Què és el que més ens agrada fer per Nadal? Menjar. Ens reunim al voltant de la taula per gaudir de menjars elaborats i brillants. Els canapès són un petit mos que solem preparar en ocasions especials i són l'avantsala perfecta a un gran àpat.
Menjar és l'activitat més habitual durant l'època nadalenca
Aquest any l'habitual safata de canapès variats serà més fàcil i ràpida de fer amb aquestes receptes que volem compartir amb tu.
1. Pasta de full de marisc:
Ingredients:
- 1 planxa de pasta de full rectangular.
- 1/2 kg de musclos d'en conserva.
- 6 bastonets de cranc.
- 100 g de llagostins o gambes pelades.
- 1 ou cuit
- Unes cullerades de maionesa
Preparació:
- Tallar la làmina de pasta de full a rectangles iguals, col·locar els rectangles dobles, és a dir, un a sobre d'un altre, untar amb rovell d'ou i posar al forn durant 15 minuts aproximadament.
- Mentrestant, es pot anar preparant el farcit: tallar tots els ingredients del farcit a trossets petitets i barrejar amb una mica de maionesa.
- Quan la pasta de full sigui freda, obrir-lo per la meitat i omplir. Es pot variar el tipus de farcit segons gustos
2. Tàrtar de ventresca amb tomàquet
Ingredients:
- Ventresca de bonítol del nord
- Ceba caramel·litzada - (a foc lent amb sal i sucre morè)
Per al tàrtar
- Tomàquet
- Sal - una mica
- Oli d'oliva verge extra
- Salsa de soja - unes gotetes
- Salsa Perrin's - unes gotetes
- Tabasco - unes gotetes
- Nous picades - (o un altre fruit sec)
- Cibulet
Elaboració
- Piquem el tomàquet en brunoise.
- Afegim una mica de sal, oli d'oliva verge extra, unes gotetes de salsa de soja, Perrin's i tabasco, unes nous picades (pot ser altre fruit sec) i cibulet. Reservem el tartar de tomàquet.
- Preparem la ceba caramel·litzada, amb sal i sucre morè, a foc lent. Reservem.
- Muntem els gotets: posem el tartar de tomàquet, afegim uns resquills de ventresca i acabem amb la ceba caramel·litzada.
- Podem afegir una flor comestible perquè quedi més bonic i donar un toc decoratiu a la nostra taula nadalenca.
3. Canapè de foie i mango
Ingredients:
- Torrades mini
- Bloc de foie
- Mango
- Cibulet fresc
Elaboració:
- Untem unes torrades amb foie al gust.
- Tallem amb ajuda d'un pelador tires fines de mango fresc.
- Les enrotllem i les col·loquem a sobre.
- Decorem amb una miqueta de cibulet fresc picat.
Com has pogut veure, són 3 canapès que no són difícils d'elaborar i amb què a més tots els membres de la família poden ajudar en la seva creació. I és clar, tots els canapès els podem elaborar adaptant necessitats o gustos concrets.