El lleidatà Àngel Esteve, xef del restaurant Sisè, s'ha quedat a una passa de proclamar-se guanyador del premi Cuiner Revelació 2025 atorgat a la fira Madrid Fusión. Es tracta del premi principal d'una de les fires gastronòmiques més importants de l'Estat. Esteve, de 27 anys, era l'únic català nominat entre els 12 cuiners finalistes.

🗣️ Àngel Esteve, xef del Sisè: "M’encantaria ubicar Lleida al panorama gastronòmic català"
 

Cuiner català de prestigi

El premi Cuiner Revelació, que s'atorga a la fira Madrid Fusión, reconeix l'atreviment i la capacitat juvenil d'alguns dels restaurants més nous de l'Estat i que són una finestra al futur de la professió. Molts dels actuals grans noms de la gastronomia van rebre aquest guardó a l'inici de la seva carrera: Dabid Muñoz, Ricard Camarena o Rodrigo de la Calle en són alguns exemples. El premi l'atorga un jurat format per més de 80 crítics gastronòmics, liderats pel president de la fira Madrid Fusión, José Carlos Capel, qui coneix de primera mà la cuina del Sisè perquè en va fer una crítica.

Àngel Esteve taula racó restaurant Sisè Lleida Foto Marc Barahona
Àngel Esteve al restaurant Sisè, a Lleida / Foto: Marc Barahona

A més d'Àngel Esteve, al premi hi estaven nominats 11 cuiners més de 6 restaurants diferents:

  • Àngel Esteve (Sisé, Lleida)
  • Beatriz Fernández i Rodrigo Fernández (Arsa, Logroño)
  • Rita Llanes i Manu Lachica (Leartá, Sevilla)
  • Ausiàs Signes i Felicia Guerra (Ausiàs, Pedreguer, Alicante)
  • Lucía Gutiérrez (Lur, Madrid)
  • Icíar Pérez Cejas i Juan Carlos Pérez (Moral, Santa Cruz de Tenerife)
  • Claudia Merchan i Áxel Smyth (Simpar, Santiago de Compostela)

Els guanyadors del premi han estat Claudia Merchan i Áxel Smyth, del restaurant Simpar, de Santiago de Compostel·la. El mateix restaurant ha guanyat el premi a millor croqueta de l'Estat en el marc de la fira.

Es tracta de guardons d'un alt valor, no només pel prestigi que tenen, sinó sobretot perquè certifiquen un futur brillant de la gastronomia catalana

Palmarès d'èxit

Amb aquesta nominació, Àngel Esteve suma un reconeixement més a la llarga llista de guardons que acumula Catalunya. Un dels més recents és el que va aconseguir a finals de l'any passat la jove cuinera de Berga, Marta Minoves, proclamada Millor Xef Jove d'Europa. En tots dos casos, tant en la nominació d'Esteve com en el premi de Minoves, es tracta de guardons d'un alt valor, no només pel prestigi que tenen, sinó sobretot perquè certifiquen un futur brillant de la gastronomia catalana. Una de les coses més difícils d'aconseguir avui en dia en els oficis tradicionals és tenir un bon relleu generacional; i aquests dos guardons, de nivell europeu i estatal, ratifiquen el bon estat de salut de les noves generacions a les cuines de casa nostra.

Un testimoni que recullen de les grans llegendes mundials de Catalunya que avui en dia ocupen els llocs més alts de les llistes gastronòmiques més prestigioses: el restaurant Disfrutar és el millor restaurant del món a la llista del 50 Best Restaurants; Catalunya és la regió amb més estrelles Michelin de l'Estat; el cuiner Albert Adrià és el segon millor cuiner del món; Catalunya és enguany la Regió Mundial de la Gastronomia.

A més d'Àngel Esteve, 3 cuiners de restaurants catalans més s'han quedat sense premi en les altres categories dels premis Revelació. Ni Beatrice Casella, del Glug; ni Mar Ibáñez, de l'Aürt; ni Martí Juncà, de Ca l'Enric, han aconseguit proclamar-se pastissera o cap de cala revelació. Una premis que s'han endut Luis Fernández (Hotel Boutique Eunic, Salamanca) i Andrea Martín (Tragatá, Málaga) respectivament.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!