La gastronomia catalana està de moda. A l'Estat espanyol, sí; també arreu del món. Lidera el rànquing de regió amb més estrelles Michelin i encapçala el The World's 50 Best Restaurants amb El Bulli, El Celler de Can Roca i el Disfrutar. Per contra, zero locals madrilenys, bascos o andalusos, per exemple. Aquest dilluns s'ha celebrat la Guia Repsol 2025 a Tenerife amb un repartiment pintoresc i exquisit de nous Sols a restaurants d'indrets molt diferents. Catalunya, per descomptat, ha tornat a exhibir múscul emportant-se 9 nous Sols: cinc que entren per primera vegada al llistat, tres que passen d'1 Sol a 2 Sols i un que meravella aconseguint una transformació de 0 a 2 Sols.
🤩 El restaurant de Catalunya que ha aconseguit una fita històrica a l'abast dels escollits
Guia Repsol 2025: Catalunya exhibeix múscul amb 9 nous Sols
Centrant-nos en el panorama català, s'estrenen amb 1 Sol cinc restaurants. Brabo i Quirat, a Barcelona; els lleidatans Lo Paller del Coc (Rialp) i Er Occitan (Bossòst) i el restaurant Voramar, a Portbou. A més a més, quatre restaurants assoleixen els 2 Sols Repsol. L'Enigma (Barcelona), L'Aliança d'Anglès (Anglès) i Villa Retiro (Xerta) dupliquen el seu valor entrant en una classificació encara més prèmium, mentre que la nova aposta dels germans Roca, el restaurant Esperit Roca passa de 0 a 2 Sols. Per contra, no hi ha cap restaurant català que, enguany, aconsegueixi els 3 Sols. Amb aquestes nou incorporacions, Catalunya suma un total de 121 restaurants guardonats: 10 amb 3 Sols, 29 amb 2 Sols i 82 amb 1 Sol.
Catalunya suma un total de 121 restaurants guardonats: 10 amb 3 Sols, 29 amb 2 Sols i 82 amb 1 Sol
La gastronomia està canviant. L'essència de les cases de menjars que s'estén pel sector dibuixa un nou escenari i proposa un tomb en la relació entre cuiners i comensals. El 2025, destaquen els projectes on l'afecte i el coneixement de l'ofici creen un clima relaxat i converteixen cada taula en un refugi on oblidar-se de tot allò que no sigui gaudir. Sabors emocionals exploten en plats alegres, que parteixen de productes de proximitat i de receptes intuïtives, interpretades amb codis i tècniques actuals. La il·lusió per sorprendre dels 90 Sols Guia Repsol que s'incorporen aquest any recorre cada territori i constata que les ciutats han cedit part de la seva hegemonia al camp.
Tots els Sols Repsol 2025 a Catalunya: llista completa
3 Sols
- Abac (Barcelona)
- Alkimia (Barcelona)
- Can Jubany (Calldetenes)
- Cocina Hermanos Torres (Barcelona)
- Disfrutar (Barcelona)
- Lasarte (Barcelona)
- Vía Veneto (Barcelona)
- El Celler de Can Roca (Girona)
- Les Cols (Olot)
- Miramar (Llançà)
2 Sols
- Angle (Barcelona)
- Aürt (Barcelona)
- Caelis (Barcelona)
- Cinc Sentits (Barcelona)
- Coure (Barcelona)
- Els Casals (Sagàs)
- Enoteca – Paco Pérez (Barcelona)
- Estimar – Rafa Zafra (Barcelona)
- Gresca (Barcelona)
- Hisop (Barcelona)
- Koy Shunka (Barcelona)
- Lluerna (Santa Coloma de Gramenet)
- Moments (Barcelona)
- Xavier Pellicer (Barcelona)
- Bo.Tic (Corçà)
- Ca l’Enric (La Vall de Bianya)
- Candlelight – Romain Fornell (s'Agaró)
- Castell Peralada (Peralada)
- Compartir (Cadaqués)
- Els Tinars (Llagostera)
- Empòrium (Castelló d’Empúries)
- Massana (Girona)
- La Boscana (Bellvís)
- Can Bosch (Cambrils)
- Les Moles (Ulldecona)
- Enigma (Barcelona)
- Esperit Roca (Sant Julià de Ramis)
- L'Aliança d'Anglès (Anglès)
- Villa Retiro (Xerta)
1 Sol
- 1497 (Vallromanes)
- Agreste (Barcelona)
- Al Kostat (Barcelona)
- Aleia (Barcelona)
- Atempo (Barcelona)
- Boccatti (Vic)
- Ca l’Isidre (Barcelona)
- Casa Nova (Sant Martí Sarroca)
- Come (Barcelona)
- Direkte (Barcelona)
- Dos Palillos (Barcelona)
- Dos Pebrots (Barcelona)
- El Celler de Matadepera (Matadepera)
- El Hogar Gallego (Calella)
- Els Pescadors (Barcelona)
- Estany Clar (Cercs)
- Fonda Sala (Olost)
- Granja Elena (Barcelona)
- Hispania (Arenys de Mar)
- Hofmann (Barcelona)
- Jardín del Alma (Barcelona)
- L’Ó Sant Fruitós de (Bages)
- La Taverna del Clinic (Barcelona)
- Mont Bar (Barcelona)
- Nairod (Barcelona)
- Nectari (Barcelona)
- Olivas Comida y Vinos (Barcelona)
- Oria (Barcelona)
- Petit Comité Gaig Barcelona (Barcelona)
- PUR (Barcelona)
- Rías KRU (Barcelona)
- Roig Robí (Barcelona)
- Sato i Tanaka (Barcelona)
- Shanghai (Barcelona)
- Slow & Low (Barcelona)
- Sofía Be So (Barcelona)
- Suculent (Barcelona)
- Suto (Barcelona)
- Tram-Tram (Barcelona)
- Tresmacarrons (El Masnou)
- UMA (Barcelona)
- Windsor (Barcelona)
- Xemei (Barcelona)
- Xerta (Barcelona)
- Almadraba (Roses)
- Casamar (Llafranc)
- Divinum (Girona)
- El Motel (Figueres)
- Els Brancs (Roses)
- Els Pescadors de Llançà (Llançà)
- La Cuina de Can Simón (Tossa de Mar)
- La Fonda Xesc (Gombrèn)
- Les Magnòlies (Arbúcies)
- Normal (Girona)
- Roca Mas Marroch (Vilablareix)
- Saó by Vicenç Fajardo (Peratallada)
- Sol Blanc (Pals)
- Vicus (Pals)
- Villa Más (Sant Feliu de Guíxols)
- Can Boix de Peramola (Peramola)
- Carballeira (Lleida)
- Casa Irene (Arties)
- El Portalet (Bossòst)
- Er Estrangèr (Vielha e Mijaran)
- Eth Bistró (Vielha)
- Fogony (Sort)
- Malena (Gimenells i el Pla de la Font)
- AQ (Tarragona)
- Citrus del Tancat (Alcanar)
- Deliranto (Salou)
- El Celler de l’Arbocet (Riudoms)
- El Terrat (Tarragona)
- Ferrán Cerro (Reus)
- L’Antic Molí (Ulldecona)
- Miramar (Cambrils)
- Quatre Molins (Cornudella de Montsant)
- Rincón de Diego (Cambrils)
- Brabo (Barcelona)
- Quirat (Barcelona)
- Lo Paller del Coc (Rialp)
- Er Occitan (Bossòst)
- Voramar (Portbou)