Catalunya es convertirà, a partir de l'any vinent, en la Regió Mundial de la Gastronomia. Aquest matí s'ha celebrat al Time Out Market Barcelona l'acte de presentació del pla d'actuacions per impulsar el reconeixement que el país rebrà el 2025. Autoritats, cuiners i grans figures de la gastronomia catalana han detallat algunes de les moltes activitats i esdeveniments que es duran a terme a Catalunya.

Reconeixement internacional a Catalunya

Esdevenir Regió Mundial de la Gastronomia és el reconeixement internacional més important que pot rebre un territori en el sector. Durant l'acte de presentació, el president de la Generalitat, Salvador Illa, ha assegurat que Catalunya viu "el millor moment gastronòmic" de la seva història amb el major reconeixement internacional. Algunes de les iniciatives que es duran a terme per promoure la gastronomia catalana s'han donat a conèixer durant l'acte; activitats que es realitzaran per valorar i posicionar la riquesa del patrimoni agroalimentari i culinari català. Algunes d'aquestes actuacions són la creació d'una sèrie de ficció de la mà de 3Cat, la posada en marxa d'una ruta enològica i gastronòmica, una exposició itinerant, una trobada de creadors de contingut d'arreu del món, presentacions nacionals i internacionals i moltes altres activitats.

L'acte també ha comptat amb la presència d'altres autoritats destacades, a més del president de la Generalitat, i de grans noms de la gastronomia catalana: el president de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, Carles Vilarrubí; el director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés o el cuiner Ferran Adrià, entre altres.

Es donaran a conèixer els productes de qualitat i de quilòmetre 0 que s'elaboren aquí

Un país de riqueses

Si fins ara Catalunya ja acumulava desenes de reconeixements gastronòmics, a partir del 2025 la projecció internacional del país encara serà més gran. La Regió Mundial de la Gastronomia implica obrir la cuina catalana al món i portar arreu els productes, tècniques, restaurants i la feina que fan tots els professionals del sector perquè la gastronomia catalana es conegui per tot el món.

La projecció internacional de la cuina catalana són els centenars de restaurants Michelin del país (Catalunya és la regió amb més estrelles Michelin d'Espanya), però també les receptes tradicionals que es fan a les petites fondes i restaurants familiars. També es donaran a conèixer els productes de qualitat i de quilòmetre 0 que s'elaboren aquí, com les carxofes del Prat, els préssecs d'Ordal, les peres de Lleida, els embotits d'Osona, la carn del Pirineu, la mel de la Segarra, l'arròs del Delta, tots els vins de la desena de Denominacions d'Origen i vinyataires lliures de Catalunya, entra tantíssims altres exemples.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!