Catalunya és el territori de l'estat amb més representació de vins a la Barcelona Wine Week 2024. A més de tenir Barcelona com a ciutat amfitriona de la fira vitivinícola més important de l'estat, Catalunya serà la comunitat amb més expositors de tota la fira. Un lideratge que reafirma el potencial gastronòmic català i que enguany compta amb un augment del 10% respecte a la participació de l'any passat, un increment considerable tenint en compte el gran volum de participació total.

Una fira catalana

La Barcelona Wine Week (BWW) aplegarà gairebé un miler d'elaboradors durant els tres dies de fira. Dels nou-cents cellers que hi participaran, un terç són catalans. Els elaboradors catalans representen la majoria d'expositors d'una fira en la qual hi haurà presència de totes les Denominacions d'Origen de Catalunya. En total dotze segells de qualitat tindran el seu espai per donar a conèixer al públic professional d'arreu del món el bon estat de forma dels vins del país. Les DO són:

  • DO Alella
  • DO Catalunya
  • DO Cava
  • DO Conca de Barberà
  • DO Costers del Segre
  • DO Empordà
  • DO Montsant
  • DO Penedès
  • DO Pla de Bages
  • DO Priorat
  • DO Tarragona
  • DO Terra Alta
El paisatge d'el Vilosell és una estampa idíl·lica amb vinyes de les Garrigues
El paisatge d'el Vilosell és una estampa idíl·lica amb vinyes de les Garrigues / Foto: Celler Tomàs Cusiné

Vins procedents de tots els racons de Catalunya, des de les Terres de l'Ebre fins als Pirineus de Lleida, passant per la Catalunya Central, Ponent, l'Empordà, el Camp de Tarragona i el Penedès, la joia de la corona del vi català. Un mosaic de colors, sabors i maneres de fer que tenen un denominador comú: la qualitat i el bon producte que s'elabora a Catalunya. Blancs, negres, tranquils i escumosos seran protagonistes de les diferents activitats programades pels tres dies de BWW.

Tradició i innovació

La BWW és el primer esdeveniment de referència de l'any pels professionals del sector vitivinícola d'arreu del món. Es tracta d'una fira en la qual es mostraran les últimes innovacions en elaboració, conservació, servei, tast... del vi, però on també es recuperaran antigues formes tradicionals d'elaborar-lo. L'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) organitza dues sessions relacionades amb el tema. Per una banda, ‘Grans vins catalans vinificats amb eines locals’, una sessió de tast presentada per la directora general de l’INCAVI, Alba Balcells, i que conduirà el sommelier Ferran Centelles.  L’altre tast porta per títol ‘Una mirada internacional als vins catalans’. En aquesta sessió es tastaran sis vins proposats per sommeliers d’arreu del món, amb titulacions de Wine and Spirit Education Test (WSET), un prestigiós segell de qualitat reconegut per l'elit vinícola internacional.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!