Queden poques hores per descobrir el nom del millor restaurant del món. Aquest dimecres se celebra a Las Vegas (la matinada de dijous, a Catalunya) la gala del The World's 50 Best Restaurants. Una cerimònia -la 22a- que pot coronar el barceloní Disfrutar o el madrileny DiverXO al capdamunt del cim gastrònom del globus terraqüi. Després de la victòria del restaurant peruà Central, a Lima, és un misteri qui s'endurà el trofeu, tot i que les probabilitats es troben entre aquests dos establiments de la Península. El qui de cap de les maneres podrà guanyar el premi a millor restaurant del món és El Celler de Can Roca. A continuació, t'expliquem per què.

The World's 50 Best Restaurants canvia de format el 2019

La resposta a totes aquestes incògnites s'explica en el fet que el prestigiós certamen gastronòmic internacional va canviar de format l'any 2019. The World's 50 Best Restaurants va néixer el 2002, i fins al 2018 els restaurants guanyadors podien aparèixer novament a la llista l'any següent. Amb la voluntat d'incentivar l'entrada de nous restaurants, el 2019 va ser el primer any en el qual restaurants de la talla com El Celler de Can Roca o El Bulli no podrien sortir mai més al rànquing.

The World's 50 Best Restaurants 2023 / Foto: Cedida

Perquè aquests restaurants de l'elit gastronòmica no quedessin en l'oblit, es va configurar una nova categoria anomenada Best of The Bests. Així doncs, aquest grup està format per tots els restaurants que han encapçalat l'enquesta anual dels 50 millors restaurants del món al llarg de la seva història i que, per tant, ja no poden ser votats en les noves edicions de la llista.

Es va configurar una nova categoria anomenada Best of The Bests amb els 10 restaurants que han encapçalat el The World's 50 Best al llarg de les vint-i-dues edicions

Best of the Bests: noms il·lustres

El Bulli (Catalunya), El Celler de Can Roca (Catalunya), The French Laundry (EUA), The Fat Duck (Regne Unit), Noma (Dinamarca), Osteria Francescana (Itàlia), Eleven Madison Park (EUA), Mirazur (França), Geranium (Dinamarca) i Central (Perú) són els integrants d'aquest grup selecte de l'Olimp gastronòmic mundial.

Els xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas / Foto: Disfrutar

Per aquesta raó, el restaurant Disfrutar, dels xefs Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch, i el madrileny DiverXO, del xef Dabiz Muñoz, no apareixen (encara) a la llista de millors restaurants del planeta. Ara bé, existeix una dada per a l'optimisme i creure fermament que el local barceloní pot incorporar-se al Best of the Bests l'any 2024. Des que el format va modificar-se ara fa quatre anys, el restaurant que ha quedat en 2a posició sempre s'ha alçat com el guanyador en la següent edició. Per tant, en unes hores podríem afegir el Disfrutar al top català juntament amb El Celler de Can Roca i El Bulli. Endavant les atxes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!