Bon cap de setmana, Gourmeter! Agafa't fort a la cadira perquè aquest cap de setmana arriba ple a vessar de plans gastronòmics imprescindibles. Si ets de Barcelona tens un ampli ventall d'opcions diferents per escollir. Però si ets de Torredembarra, Cervera, Bell-lloc d'Urgell, Ascó, Sant Pere de Vilamajor, Caldes de Malavella... no t'adormis perquè hi ha teca per a tothom. Aquestes són les millors fires gastronòmiques del cap de setmana.

The Champions Burger 2024 - Barcelona

Barcelona es converteix durant dues setmanes en l'epicentre de les millors hamburgueses de l'estat. The Champions Burger 2024 aterra a Catalunya per acostar al públic local les increïbles burgers que més de 25 restaurants repartiran al recinte de Fira de Barcelona de plaça Espanya. Es tracta d'una competició nacional itinerant que viatja per diferents ciutats de la península a la recerca de la millor hamburguesa de l'estat. Les dues millors de Barcelona passaran a la final estatal, i qui guanyi a escala nacional es classificarà per a la final europea.

El jurat de la competició serà el mateix públic assistent a la fira. Amb la compra d'una hamburguesa es podrà escanejar un codi del tiquet per valorar i votar les teves hamburgueses preferides. Quan s'acabin les dues setmanes de competició, s'anunciaran els guanyadors i The Champions Burger 2024 seguirà el seu recorregut. No et perdis aquesta oportunitat de gaudir de bon menjar i millor companyia en horari de 12 h a 00 h fins al pròxim diumenge 26 de maig.

📍 Fira de Barcelona Montjuïc, Barcelona
📅 Fins al 26 de maig

Hotel Tapa Tour - Barcelona

T'agrada la gastronomia senzilla de bar, però també gaudeixes de la bombolla refinada del cava? Aquesta fira és la combinació perfecta entre els dos mons. L'Hotel Tapa Tour ofereix tapes variades maridades amb una copa de cava en diferents hotels de Barcelona. Espais emblemàtics com el Claris, l'hotel Arts o Gran Melià, entre d'altres, tindran disponible, fins al pròxim diumenge 26 de maig, una tapa i una copa de cava per un preu que ronda els deu euros. Una proposta que pretén elevar la gastronomia de tapes al següent nivell a través d'un maridatge a l'alçada. 

A més, s'atorgarà el guardó al Millor Maridatge D.O. CAVA, que reconeixerà la millor combinació entre un cava i una tapa. La gràcia és que cadascú faci la seva ruta única pels hotels que més li agradin, però qui completi la ruta sencera, entrarà al sorteig d'un passeig gastronòmic per a dues persones a l'edició de l'any que ve.

📍 Diferents hotels, Barcelona
📅 Fins al 26 de maig

Cava
Una copa de cava i una tapa és una combinació ideal. / Foto: Cedida

Festival Gastronòmic de Torredembarra

Neix el primer Festival Gastronòmic de Torredembarra, que comptarà amb la participació d'un total de 17 establiments del municipi que oferiran diverses degustacions per tal de fomentar i donar a conèixer la gran varietat gastronòmica de Torredembarra. Tot i això, serà una experiència més enllà del menjar perquè hi haurà música amb el grup de rumba Tomaydaka i Lola Van, la primera DJ Truck. També hi haurà un racó infantil ubicat als Jardins de La Casona. El festival se celebrarà de 18 h a 01 h de la nit de dissabte.

📍 Torredembarra (Tarragonès)
📅 18 de maig

Jornades Gastronòmiques del Romesco - Cambrils

Les jornades gastronòmiques del romesco volen posar de manifest la llarga tradició de cuina marinera de la localitat. Restaurants que tenen més de 50 anys d'història i tres generacions al darrere han convertit Cambrils en un referent gastronòmic de la zona. Durant tres dies, les jornades retran homenatge a aquest llegat amb demostracions de cuina tradicional, tastos de cervesa artesana, cava, rom cremat i el protagonista principal, els plats amb romesco.

📍 Cambrils (Baix Camp)
📅 17, 18 i 19 de maig

Fira del Pa i el Cereal - Cervera

La Fira del Pa i el Cereal de Cervera és un esdeveniment molt important per a la ciutat i la comarca de la Segarra, ja que permet promocionar-ne els productes i la seva cultura gastronòmica. A més, és una oportunitat perquè els visitants coneguin la tradició i el patrimoni del municipi. Durant tot el cap de setmana es podrà trobar una gran varietat de pans i cereals elaborats per forns de Cervera.

📍 Cervera (Segarra)
📅 18 i 19 de maig

Fira de la Cervesa Artesana - Caldes de Malavella

La cita comptarà amb la presència de productors de cervesa artesanamúsica en directe i food trucks. Les cerveses artesanals s'elaboren sense additius ni conservants i no es pasteuritzen per estabilitzar-les. Els productors les anomenen productes vius, i és que les cerveses artesanes són un producte evolutiu i dinàmic. Podràs gaudir d'una gran varietat de cerveses artesanals elaborades per cerveseries d'arreu de Catalunya.

📍 Caldes de Malavella (la Selva)
📅 18 de maig

Diada dels Fideus Rossejats - l'Ametlla de Mar

28a edició de la Diada dels Fideus Rossejats, un dels referents gastronòmics de l’Ametlla de Mar, amb un dia de degustacions, concurs gastronòmic, mostra de vins de la DO Terra Alta i actuacions musicals, entre altres activitats. De 10 h del matí a 14 h de la tarda.

📍 L'Ametlla de Mar (Baix Ebre)
📅 19 de maig

Columbarium Tapa - Vila-rodona

Nova edició del Columbarium Tapa, una festa gastronòmica al voltant del Columbari Romà en la qual les persones que hi participin podran degustar diferents tapes acompanyades de vins i caves elaborats a Vila-rodona. A més, la jornada comptarà amb música ambient i es faran visites guiades al columbari.

📍 Vila-rodona (Alt Camp)
📅 19 de maig

Cap de setmana del Sonso - l'Estartit

En el marc de les Jornades gastronòmiques del Sonso de l’Estartit se celebra el cap de setmana del Sonso, una fira gastronòmica prèvia a la temporada turística. Tallers familiars, concerts, visites guiades i cercavila de capgrossos, entre altres activitats.

📍 l'Estartit (Baix Empordà)
📅 17, 18 i 19 de maig

Mostra Intercomarcal Tasta Vin's - Ascó

El Tasta vin's d'Ascó és una mostra de degustació i venda de vins on la gastronomia local i comarcal hi tenen una molt bona representació. Degustar els seus productes amb una copa a la mà d'aquests excel·lents vins i fer un viatge musical amb el caliu del so en vinil és un autèntic plaer que no et pots perdre.

📍 Ascó (Ribera d'Ebre)
📅 18 i 19 de maig

Music Valls Va de Vins - Valls

10a edició de la Music Valls Va de Vins, la mostra de vins de la DO Tarragona, que enguany reunirà deu cellers i cinc actuacions musicals en un ambient que fusiona la cultura del vi, la gastronomia local i la música en directe.

📍 Valls (Alt Camp)
📅 17 i 18 de maig

Fira de la Primavera de la Pastura i la Mel Ecològica - Sant Pere de Vilamajor

Tallers d’alimentació d’animals, xerrades, mel ecològica, pastura, tallers infantils de feltre, tallers de maquillatge, tallers de l’hort, exhibicions, mercat, cercaviles, gegants, música, transhumància... tot això, i molt més, en un programa gastronòmic i lúdic que nodreix una fira d'allò més autèntica a Sant Pere de Vilamajor.

📍 Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental)
📅 18 de maig

Fira Verd-lloc - Bell-lloc d'Urgell

La primera edició de la Fira Verd-lloc d’alimentació saludable tindrà lloc a Bell-lloc d’Urgell el diumenge 19 de maig de 2024 al municipi. La fira té la voluntat d’esdevenir un punt de referència de l’alimentació i els hàbits saludables a la província de Lleida, integrant les tendències i avantguardes entorn de l’alimentació sostenible, els hàbits de consum responsable i les iniciatives territorials de caràcter social.

📍 Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell)
📅 19 de maig

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!