Si creies que ja ho havies vist tot pel que fa a receptes amb patata, espera a descobrir els coixins de patata buida, un mos lleuger, cruixent i absolutament addictiu que pots preparar en qüestió de minuts. El xef Cristian Ruiz, conegut per les originals propostes a la seva pàgina de Facebook, ha compartit un vídeo que ja està conquerint els amants de la cuina. I n'hi ha per a això i per a molt més: es tracta d'una recepta senzilla, però amb un resultat tan espectacular que és impossible menjar-ne només una. Patates que s'inflen en fregir-se, formant una espècie de petits coixins daurats, llestes per omplir o gaudir-se tal qual.

El mos més addictiu que es prepara en minuts

El procés comença amb una barreja bàsica però precisa. Es couen patates i es converteixen en un puré molt fi, sense grumolls i completament sec, al qual se li afegeix una mica de midó o farina per donar-li consistència. Després, sobre una superfície enfarinada, s'estira la massa i es tallen petits rectangles de la mateixa mida. El més important és que les peces quedin fines i homogènies, ja que això serà clau perquè s'inflin correctament en fregir-les. Quan toquen l'oli calent, es produeix la màgia: els coixins comencen a inflar-se com a globus, daurant-se per fora i creant un interior buit que els dona aquest cruixit tan especial.

Una nova manera de preparar patates / Foto: Unsplash
Una nova manera de preparar patates / Foto: Unsplash

Una vegada fora de l'oli, s'escorren bé i se salen al gust. Fins aquí, podries pensar que són simplement una versió refinada de les patates fregides, però Cristian Ruiz va un pas més enllà. El toc final és el que realment sorprèn: sobre les patates calentes, el xef afegeix xocolata blanca i negra, que es fon suaument al contacte, creant un contrast entre el salat, el dolç i el cruixent absolutament irresistible. Sí, xocolata i patata poden sonar com una combinació improbable, però la barreja de textures i sabors converteix aquest plat en una autèntica revelació per al paladar.

A més de ser un aperitiu perfecte, aquests coixins de patata també poden servir-se com a guarnició o fins i tot com a base per a altres ingredients. T'imagines omplir-les amb crema agra, formatge o algun paté? Les possibilitats són infinites. Però tal com es presenten en el vídeo, tot just sortides de l'oli i amb el toc dolç de la xocolata, són una autèntica explosió de sabor. Així que si busques sorprendre a casa amb alguna cosa original, fàcil i deliciós, aquesta recepta mereix un buit en el teu repertori.

Aquest article ha estat elaborat amb l'ajuda de ChatGPT i supervisat per un periodista d'ElNacional.cat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!