La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com aprofitar els plàtans madurs perquè no se't podreixin a la nevera.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

 

Com aprofitar els plàtans madurs

Tots hem tingut aquell plàtan solitari que s'està fent malbé al fons de la nevera. De mica en mica es va enfosquint i ens pensem que el seu únic destí és el cubell de l'orgànica. Però no, els plàtans madurs es mereixen una segona oportunitat, per això avui et portem 3 receptes per aprofitar aquesta fruita i que no se't podreixi a la nevera.

Cookies de plàtan i civada

Ingredients:

  • 100 g de flocs de civada
  • 2 plàtans madurs
  • 50 g de nous picades
  • 40 g de gotes de xocolata
  • Un pessic de canyella

Elaboració:

En un bol aixafem els plàtans fins que siguin un puré. Afegim els flocs de civada, la canyella i les nous picades. Barregem fins que sigui una massa. Afegim la xocolata i integrem. Fem boletes i posem sobre una safata protegida amb paper de forn. Enfornem a 180 °C fins que s’enrosseixen, uns 10 minuts. Donem la volta i tornem a enfornar fins a enrossir, uns deu minuts més. Un cop fredes, ja les podrem menjar. És millor menjar-les el mateix dia perquè tendeixen a remullar-se.

Cookies de plàtan i civada. / Foto: Raquel Sánchez

Gelat de plàtan

Ingredients:

4 plàtans madurs
100 g de perles de xocolata

Elaboració:

Pelem els plàtans i els congelem fins que queden ben durs. Cobrim la xocolata amb aigua i fonem al microones fins desfer totalment la xocolata. Batem per aconseguir textura de salsa. En un robot potent o batedora, els triturem fins que prenen textura de gelat. Acompanyem amb salsa de xocolata. Podem acabar amb galetes, nous, neules, nata muntada o caramel.

Gelat de plàtan. / Foto: Raquel Sánchez

Batut de plàtan

Ingredients:

  • 3 plàtans madurs
  • 300 ml de beguda de civada (també pot ser amb llet de vaca o alguna altra beguda vegetal)
  • Nata muntada
  • Cacau en pols

Elaboració:

Senzillament, triturarem els plàtans pelats amb la beguda de civada fins que tingui una textura agradable de batut. Acabem amb nata muntada i cacau en pols.

Batut de plàtan. / Foto: Raquel Sánchez

Així que ja ho saps, si mai tens un trist plàtan a punt de fer-se malbé, ja no tens excusa per no aprofitar-lo!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!