Congelar entrepans per a tota la setmana és una excel·lent manera d'estalviar temps i assegurar-se de tenir menjars ràpids i deliciosos a mà. En preparar i congelar entrepans per avançat, pots gaudir d'opcions casolanes que no només són més saludables que les alternatives processades, sinó que també estan a punt en minuts. Tanmateix, perquè els entrepans congelats quedin perfectes i mantinguin la seva textura i sabor, és important seguir alguns passos clau en la seva preparació i emmagatzemament.

Com congelar entrepans per a tota la setmana i que quedin perfectes

No tots els ingredients es congelen igual de bé. Alguns, com les carns cuites, el formatge i certs vegetals com els pebrots o els espinacs, mantenen la seva textura i sabor després de ser congelats. Altres, com els enciams o tomàquets frescos, poden tornar-se aigualits o perdre consistència. Per tant, és millor afegir aquests ingredients frescos després de descongelar l'entrepà o utilitzar alternatives que resisteixin millor el fred, com els tomàquets secs o espinacs cuits.

Els entrepans s'adapten als teus gustos / Foto: Unsplash

Les proteïnes com el pernil, pollastre, gall dindi i carn rostida funcionen molt bé per als entrepans congelats. Els formatges, especialment el cheddar, suís o mozzarella, també són ideals per al congelador, ja que no es descomponen fàcilment quan es descongelen.

Les proteïnes com el pernil, pollastre, gall dindi i carn rostida funcionen molt bé per als entrepans congelats

Quan preparis els entrepans per congelar, evita afegir salses o condiments líquids, ja que poden fer que el pa s'humitegi en descongelar-se. Una alternativa és utilitzar productes més consistents com l'hummus, la mostassa o el formatge crema, que es comporten millor sota congelació. També pots afegir les salses just abans de consumir l'entrepà. És recomanable utilitzar pa resistent, com pans integrals, de sègol o baguets, que tendeixen a conservar millor la seva estructura després de ser congelats. El pa més fi o suau pot tornar-se trencadís o tou després de descongelar-se.

L'entrepà és ideal per estalviar temps / Foto: Unsplash

Una vegada que hagis armat els entrepans, embolica'ls individualment en paper d'alumini o plàstic de cuina per evitar que absorbeixin olors del congelador i es mantinguin frescos. Després, col·loca'ls en bosses hermètiques aptes per a congelador, eliminant la quantitat més gran d'aire possible. L'aire pot causar cremades per congelació, la qual cosa afecta el sabor i la textura de l'entrepà.

En preparar i congelar entrepans per endavant, pots gaudir d'opcions més saludables i ràpides

Per gaudir dels teus entrepans congelats, simplement retira'ls del congelador la nit anterior i deixa'ls descongelar al refrigerador. Si tens pressa, també pots descongelar-los directament al microones o escalfar-los en una torradora o paella per tornar-los una textura cruixent.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!