Coure pasta al microones pot semblar una tasca complicada, però amb aquest truc fàcil, podràs gaudir del teu plat de pasta favorit en qüestió de minuts. Aquesta tècnica és perfecta per a aquells que tenen poc temps, viuen en residències estudiantils sense accés a una cuina completa o simplement busquen una manera ràpida i eficient de preparar un àpat. A continuació, et mostrem pas a pas com fer-ho.

Com coure la pasta al microones

charlesdeluvio vUE2mIFb8lE unsplash
Pasta: ideal per al teu dia a dia / Foto: Unsplash

Per coure pasta al microones, necessitaràs els següents materials:

  • Pasta seca (de la teva elecció)
  • Aigua
  • Un recipient apte per a microones
  • Un plat o tapa apta per a microones
  • Sal (opcional)
  • Oli d'oliva (opcional)

Podràs gaudir del teu plat de pasta favorit en qüestió de minuts

youjeen cho jL3X9oeQ3Ps unsplash
Existeixen moltes maneres de preparar pasta / Foto: Unsplash

El pas a pas per coure la pasta al microones

  1. Selecciona el recipient adequat: Escull un recipient apte per a microones que sigui prou gran per permetre que la pasta s'expandeixi en cuinar-se. És ideal que tingui espai addicional per evitar que l'aigua bulli i es vessi.

  2. Agrega la pasta i l'aigua: Col·loca la pasta seca al recipient. Afegeix prou aigua per cobrir completament la pasta, assegurant-te que hi hagi aproximadament una polzada (2,5 cm) d'aigua extra sobre la pasta. Això ajudarà que la pasta es cuini de manera uniforme. Si ho desitges, afegeix una mica de sal per assaonar.

  3. Cobreix el recipient: Cobreix el recipient amb un plat o una tapa apta per a microones. Aquest pas és important per evitar que l'aigua s'evapori massa ràpid i per prevenir esquitxades dins del microones.

  4. Cuina la pasta: Col·loca el recipient al microones i cuina a màxima potència. El temps de cocció varia segons el tipus de pasta, però una regla general és cuinar-la durant el temps recomanat al paquet de la pasta, més 3-4 minuts addicionals. Per exemple, si el paquet indica 10 minuts, cuina la pasta al microones durant 13-14 minuts.

  5. Revisa i remou: A meitat del temps de cocció, interromp el microones i remou la pasta amb compte. Això ajudarà a evitar que la pasta s'enganxi i assegurarà una cocció uniforme. Torna a cobrir el recipient i continua cuinant.

  6. Escorre l'excés d'aigua: Una vegada transcorregut el temps de cocció, treu el recipient del microones amb compte (estarà calenta). Si queda excés d'aigua, pots utilitzar una tapa amb forats per drenar l'aigua o escórrer-la utilitzant un colador.

  7. Afegeix els tocs finals: Si ho desitges, pots afegir un rajolí d'oli d'oliva per evitar que la pasta s'enganxi i donar-li un toc de sabor addicional. Regira bé la pasta per assegurar-te que estigui ben barrejada.

I aquí ho tens! Amb aquest truc facilíssim, pots coure pasta al microones de manera ràpida i eficient. Aquesta tècnica és ideal per als qui busquen una solució pràctica sense comprometre el sabor o la textura de la pasta. Ara, només queda afegir la teva salsa favorita i gaudir d'un deliciós àpat en qüestió de minuts.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!