Cuinar peix o marisc pot resultar deliciós, però sovint ve amb l'inconvenient de deixar olors persistents a la cuina. Tanmateix, hi ha diverses estratègies que pots fer servir per minimitzar o eliminar per complet aquestes olors desagradables i mantenir la teva cuina fresca i neta. Aquí tens alguns consells per cuinar peix o marisc sense deixar olors a la cuina:

Hi ha diverses estratègies que pots fer servir per minimitzar o eliminar per complet aquestes olors desagradables

lotus design n print hiPh9yms n0 unsplash
Una cuina neta és clau per evitar pudors / Foto: Unsplash
  1. Ventilació adequada: Obrir finestres i portes pot ajudar a crear corrents d'aire que permetin que les olors es dissipin més fàcilment. Si tens un extractor de fums sobre la teva cuina, utilitza'l mentre cuines i durant un temps després per eliminar les olors.

  2. Utilitza tapes en cuinar: Cobrir la paella amb una tapa mentre cuines el peix o el marisc pot ajudar a contenir les olors i evitar que es propaguin per tota la cuina. També ajuda a mantenir la humitat dins de la paella, la qual cosa pot fer que els aliments es cuinin de manera més uniforme i retinguin el seu sabor i sucositat.

  3. Neteja immediata: Després de cuinar, neteja totes les superfícies, estris i equips que hagis utilitzat per cuinar el peix o el marisc. Això ajudarà a eliminar els residus d'aliments i les olors que poden persistir a la cuina. Utilitza netejadors amb fragàncies fresques o productes naturals com el vinagre blanc o el bicarbonat de sodi per eliminar les olors de manera efectiva.

  4. Elimina els residus d'aliments: Després de netejar, rebutja les restes d'aliments i embolica'ls en bosses d'escombraries segellades per evitar que les olors es propaguin. També pots utilitzar bosses d'escombraries amb fragàncies fresques o desodorants per ajudar a neutralitzar les olors.

  5. Utilitza aromatitzants naturals: Per ajudar a eliminar les olors persistents, pots utilitzar aromatitzants naturals com llimones, taronges o herbes fresques. Bull rodanxes de llimona o taronja en aigua amb uns branquillons de romaní o farigola per alliberar les seves fragàncies fresques i netejadores en l'aire. També pots col·locar closques de cítrics o branquillons d'herbes fresques en recipients oberts al voltant de la cuina per ajudar a neutralitzar les olors.

  6. Prepara una solució desodorant: Barreja vinagre blanc amb aigua en parts iguals i ruixa la solució al voltant de la cuina per ajudar a neutralitzar les olors persistents. El vinagre blanc és un desodorant natural efectiu que pot ajudar a eliminar les olors de manera ràpida i eficient.

christian mackie cc0Gg3BegjE unsplash
Hi ha diferents maneres d'evitar olors / Foto: Unsplash

Amb aquests consells, pots gaudir de deliciosos plats de peix o marisc sense preocupar-te per les olors persistents a la teva cuina. Incorpora aquestes estratègies en la teva rutina de cuina per mantenir la teva llar fresca, neta i acollidora, fins i tot després de preparar els teus àpats favorits de peix o marisc.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!